maanantai 2. helmikuuta 2015

Ensimmäinen blogiteksti

Tää on nyt jo toinen blogi, minkä aloitan.
Ensimmäisen blogin kanssa oli hieman hankaluuksia, sillä siihen ei liittynyt mitään tiettyä aihetta.
Ei ollut mitään selkeää suuntaa mistä kirjoittaa, joten pikkuhiljaa postaustahti hidastui ja hidastui.

Nyt blogin pääaiheena pyörii vielä vatsassani asustava pienokainen, jonka on tarkoitus syntyä heinäkuussa (tarkemmin sanottuna 11.pv).
Vauvahössötyksen ohella blogissa on juttuja myös normaalista arjesta, omista kiinnostuksista sekä tietystä meidän karvakamu - Rockysta.

Ensin ajattelin pitää raskausajan päiväkirjaa ihan itsekseni, mutta kun sukua ja ystäviä asuu ympäri Suomea niin ajattelin tämän olevan myös loistava tapa pitää heitä ajantasalla kuulumisien suhteen ja että missä mennään.

Tosiaan laskettu aika on siis 11.7.2015 eli nyt on rv 17+2.
Takana on kolme neuvolakäyntiä, yksi lääkärikäynti ja yksi ultra.
Raskausaika on ollut yllättävän helppo. Tein positiivisen raskaustestin 5.11.2014, rv 4+4.
Ensimmäiset viikot oli erittäin epätodellisen tuntuisia. Minulla ei ollut mitään oireita tai tuntemuksia mistään, joten koko ajatus siitä, että vatsassani pieni ihmisen alku olisi tuntui...noh, epätodelliselta.
Noin viikolla 7 - 8 alkoi pahoinvointi. Se oli joka päiväistä ja saattoi kestää pitkin päivää. Silloin pieni todellisuus iski, että ehkä siellä vatsassa oikeasti jotain on.
Pahoinvointi kesti noin kolme viikko ja sitten loppui. Satunnaisesti on saattanut aamuisin olla huonovointisuutta, mutta erittäin vähän.

11.12.2014 oli ensimmäinen neuvola, viikkoja oli silloin 9+5. Käytiin läpi perus tietojani ja kokeiltiin kuuluisiko jo syke - ja kuuluihan se ! Neuvola-täti itsekin hieman yllättyi asiasta.
29.12.2014 oli ensimmäinen ultra ja sekös vasta jännitti. Viikkoja oli silloin 12+2. En osaa kuvailla sitä tunnetta kun ensimmäisen kerran sen pienen näki. Erittäin liikkuvainen kaveri ja takapuoltakin heiluteltiin kovaan tahtiin. Sukupuoltakin saimme päätellä, mutta varmistus tulee ensi kerralla sitten.
Kaikki oli oikein hyvin. Myöhemmin vielä kotiin tuli kirje seulontakokeesta ja tulos oli normaali eikä riskiä ole todettu.

7.1.2015 rv. 13+4 ja 29.1.2015 rv. 16+5 oli neuvolakäynnit ja jälkimmäisen yhteydessä myös lääkärikäynti.
Kaikki on ollut hyvin ja syke on kuulunut ja ollut hyvä.

Seuraava ultra on 27.2 ja odotan jo innolla !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti