perjantai 6. maaliskuuta 2015

Rv 21+6 Neuvola

Tänään aamulla klo 9:15 oli neuvola. Minulla on käynyt hyvä tuuri hoitajan kanssa, hän on äärimmäisen mukava nainen. Aina iloinen, kyselee kiinnostuneena vointia ja vastaa kaikkiin kysymyksiini huolellisesti jne.

Käynti alkoi taas kuulumisilla ja yleistä vointia ja jaksamista läpi käyden. Puhuttiin hieman ultrasta ja siitä miten vauva ei suostunut vilauttamaan jalkoväliin. Näytin hoitajalle kuvaa ensimmäisestä ultrasta, jossa näkyi vauvan haaroväliin ja kysyin hänen mielipidettään. Eihän hän voinut tietenkään sanoa kumpi tulossa vaikka sanoikin, että vähän poitsulta näyttäisi. Tuossa vaiheessa kun on niin vaikeaa sanoa, kumpi on kyseessä.
Sitten olikin aika astua vaa'alle... joka kerta punnituksessa mulle tulee vaan ahdistavampi ja ahdistavampi olo. Tiedän, että sitä painoa kuuluu tulla, mutta jotenkin tämä tahti on liian nopea omasta mielestäni. Joo, nyt on varmasti myös omista tavoista ollut kiinni tämä lähiaikojen painonnousu. Täytyykin taas mennä salille pitkästä aikaa ja vähän katsoa mitä sinne suuhun laittaa. Eli siis raskauden aikana paino on noussut yhteensä 4,5kg. Hävettää.
Verenpaine oli hyvä. Hemoglobiini oli laskenut ja hieman alhainen, joten rautatabletti -linjalla jatketaan eteenpäin. Ei siis ihme, että olen ollut väsyneempi. Ensimmäistä kertaa mitattiin myös kohdunpohjan korkeus (sf-mitta), joka oli 20cm. Vauvalta kuunneltiin syke, joka oli hyvä - 150.
Otin puheeksi selkäkivut, joista aiemmassa postauksessa kerroinkin ja kyse on juurikin iskiaksesta. Ohjeiksi tuli venytellä ja jumpata, välillä voi vähän hieroakin kipeää kohtaa.
Yleisesti ottaen kaikki hyvin jälleen ja seuraava aika varattiin huhtikuulle 16. pv.

Sain neuvolasta raskaustodistuksen, jonka kanssa haetaan äitiysrahaa ja -avustusta (meidän tapauksessa pakkausta). Tein avustushakemuksen netissä, mutta raha-asioihin liittyen on selvitettävää, joten sen haku siirtyy ensi viikolle. Täytyy ensin soittaa Kelaan ja kysyä vähän neuvoa. Kela-asioiden jälkeen hoidan veroasiat. Niistäkin täytyy soittaa suoraan verotoimistoon ja vähän kysellä apua.

Eilen illalla muuten Miika tunsi ensimmäistä kertaa potkun läpi vatsan päältä ! Ilme oli hyvin hämmentynyt.
Todella paljon vauva liikkuu jo. Välillä sillä on aika pitkäkin potkutunti ja joskus vain ilmoittaa, että täällä kaikki ok. Liikkeitä tuntuu myös selkeästi eri "voimakkuuksilla".
Nyt osaan jo nauttia vauvan liikkeistä. Vaikka se on aina yhtä jännittävän tuntuista, niin jotenkin niihin on jo tottunut. Enemmän huolestun jos vatsassa on pidemmän aikaa hiljaiseloa.

Löysin aivan ihanan kuvan netistä tänään
<3
Neuvolan jälkeen kävin kampaajalla hemmoteltavana. Käyn aina entisen työkaverini asiakkaana laitattamassa kuontalon kuntoon. Jälleen kerran olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ! Valitettavasti kuvaa en ole kerennyt ottamaan, mutta yritän saada lähipäivinä tänne kuvan.
Hyvää viikonloppua kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti