sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Rv 24+0 & olotilan päivitystä

Tänään tuli täyteen rv 24+0 eli alkoi 25. raskausviikko.
Vauvan paino n. 650g ja pituus n. 29cm.

Tämä päivä on mennyt niin kovassa lennossa koko ajan, että unohdin ihan kokonaan viikon vaihtuvan! Nyt pääsin istahtamaan tähän koneelle ja rauhassa lukemaan, että mitä tulevalla viikolla vauvan kehityksessä tapahtuu; silmät ovat täysin kehittyneet, luuranko alkaa jäykistyä, kädet ovat täysin toimintakykyiset, jne.
Sitten siirryin lukemaan "mitä minulle tapahtuu" tällä viikolla ja todellisuus iski päin kasvoja. Kolmas raskauskolmannes alkaa. Siis viimeinen! Mihin tämä aika on mennyt? 16 viikkoa jäljellä laskettuun aikaan. Kohta pieni on jo täällä<3

Eilen sain selkäni oikein kunnolla jumiin kun makasin sohvalla ja tein jonkun äkkiliikkeen siitä ylös. Olo oli kuin puujumalalla, jokainen liike sattui eikä ollut hyvä selkä suorana eikä sitten hieman mutkallakaan. Kävelin kuin mikäkin pölkkypötkö ja aina välillä meinasi pari ärräpäätäkin päästä. Tänä aamuna oli vielä hieman jumitusta heti kun nousi sängystä ylös, mutta päivän mittaan on kyllä selkä vetreytynyt ja olo on taas ihan hyvä. Täytyykin siis jättää nuo kung fu -liikkeet pois seuraavaksi muutamaksi kuukaudeksi. Muuten ei ole pahasti ollut tuota iskias kipua enää, jotain ihan pientä silloin tällöin. Tosin tilalle on tullut jatkuva vessahätä. Vauva painaa suoraan tuohon rakon päälle selvästi. Välillä tulee myös semmoisia ihme muljahduksen tuntuja alavatsassa. Ne ei ole kipeitä, mutta tuntuu kuitenkin niin, että täytyy korjailla asentoa mukavampaan.

Vauva liikkuu jo todella paljon selvemmin ja useammin. Joka ikinen päivä tuntee selviä liikkeitä ja voimakkaammin. Eniten vauva liikkuu ihan aamulla n. 5-7 aikaan (havahdun aina hereille kun Miika tekee aamutoimia ennen töihin lähtöä) ja illalla kun pääsen itse rauhoittumaan sohvalle. Pitkin päivää on myös reivit aina välillä menossa, mutta en kesken muiden juttujen niin jää niitä tutkailemaan.
Liikkeet tuntuu myös välillä vatsan päältä, joskus selvästi ja joskus tunnen ne vain itse.
Vatsani kasvaa hissukseen (suurin pyrähdys tähän mennessä takana jo) ja raskausarvilta onneksi vielä toistaiseksi säästytty. Ostin heti alkuraskaudesta rasvan, jota olen joka ilta levittänyt vatsalle ja kylkiin. Tiedä sitten sekö auttanut arvilta säästymään vai miten, mutta hyvä näin.
Napakorun joudun ainakin hetkellisesti ottamaan pois (kunnes saan tilattua semmoisen raskausaikaan tarkoitetun) sillä se alkoi olla vähän tulehtuneen näköinen yläpuolelta. Nyt olen huuhdellut päivittäin lävistysreikää ja välillä aina testaan, että menee vielä koru läpi.
Kasvojeni ihoon raskaus on vaikuttanut. Minulle on tullut aika paljon pientä nyppyä/finniä sekä punoitusta. Tuntuu myös, että iho ja hiukset rasvoittuu nopeasti.

Väsymystä on enemmän ja se saattaa iskeä ihan yhtäkkiä. Olen syönyt niitä rautatabletteja, mutta aina välillä unohdan ottaa ne, joten en tiedä kuinka paljon niistäkään on ollut hyötyä :D En kuitenkaan ota päikkäreitä päivisin tai vastaavaa, vielä jaksaa mennä samoilla silmillä koko päivän. En muutenkaan ole mikään päiväuni-ihminen, mielestäni se sekoittaa koko rytmin ihan täysin.
Olen iloinen siitä, että pystyn menemään ja liikkumaan ja näkemään ihmisiä ihan normaalisti. Ei ole niin suuria selkäongelmia, huonovointisuutta tai muutakaan joka menemiset estäisi tai pakottaisi sängyn pohjalle. Saatan olla välillä vähän poissaoleva tai unohdella asioita (tiedostan sen itsekin), mutta se on täysin tahatonta.

Tällä viikolla tuli päätökset tukiasioista ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Myös äitiyspakkauksesta tuli ilmoitus, että se on hyväksytty ja parin viikon sisällä pitäisi olla toimitus. Jee !
Odottelemme myös kutsua synnytysvalmennukseen. En tiedä yhtään milloin sen ajankohta pitäisi olla, mutta viime ultrassa sanoivat, että tulee sitten kotiin kirjettä. Seuraavan neuvolan yhteydessä pitäisi saada tietää myös perhevalmennuksen ajankohta. Tämä tuntuu ihan joltain loppukiriltä. Sitä se kai silti onkin :D
Alkaa tuntua vähän siltä, että extra ultra jää nyt välistä ja samoin vauvan sukupuolen selvittäminen etukäteen. Onhan tässä vielä aikaa, mutta toisaalta eihän tässä loppupeleissä enää pitkään pötkitä yhtenä kappaleena.

Nyt alkaa uni painaa niin paljon, että pakko lopettaa vastaan taistelu.
Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti