Kaksplus.fi

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Vauvanhuone haaveilua

Kaikki mut tuntevat tietävät, että oon intohimonen sisustelija. Kaikki mut tuntevat tietävät myös sen, että kun innostun jostain asiastan niin olen erittäin malttamaton ja "kaikki mulle heti ja nyt" -ihminen. Toisin sanoen, mulla lähtee helposti lapasesta :D

Vaikka tällä hetkellä asumme kaksiossa ja voi olla, että vielä jonkun aikaa vauvan syntymän jälkeenkin, olen suunnitellut jo vauvan huonetta. Aina saa haaveilla, eikö ?
Suunnitelmat on tehty neutraaliin, unisex pohjaan. Tykkään että huoneen suuremmat ja kalliimmat hankinnat on muutenkin ajattomia ja rajoittamattomia. Ei kyllästy niin helposti, sekä on helpompi tehdä yhdistelmiä tekstiilien ym. suhteen.

Pinnasänky perus valkoinen, ei mitään suuria toiveita sen suhteen, muuta kun, että tasoa saa laskettua ja nostettua muutamaan eri korkeuteen. Myös harmaa pinnasänky olisi kiva.

Mielestäni tässä säilytysjärjestelmässä on ihana tunnelma. Tietysti mitä enemmän lapsi kasvaa ja tavara lisääntyy, ei ihan näin pieni säilytystila enää riitä. Neutraaleja värejä ja ihanaa, lapsimaista kuviointia.

Tahtoisin myös kovasti vauvan huoneeseen nojatuolin. Nojatuolin jossa imettää, lukea iltasatuja, nukuttaa, istuskella... Se tuo omaa rauhaisaa tunnelmaansa.

Yksi oleellinen asia huoneessa on tietysti hoitopöytä. Hoitopöydälle minulla on yksi vaatimus. Säilytystilaa! Tahdon, että kaikki tarvittava on käden ulottuvilla ja kuitenkin niin, että tarvikkeet saa järjesteltyä siististi ja osan tavaroista myös piiloon laatikoihin/koreihin.


Haluan huoneeseen myös jotain "lapsellista" ja vauvamaista, ettei huone ole liian tylsä ja tosikkomainen. Söpöt värikkäät taulut ja ihanat hyvän yön toivotukset sopivat mielestäni täydellisesti vauvan huoneeseen.

Tässä kuvassa naulakkoa on käytetty säilytyspussukoille, mutta haluaisin myös käyttää sitä muutamalle lempi vaatteelle. Käytännöllinen ja siisti idea. Naulakon voisi sijoittaa hoitopöydän viereen seinälle, jolloin pussukoiden säilytystilaa voisi hyödyntää, jossei hoitopöydälle saa kaikkea tarvittavaa mahtumaan.


Ei ehkä vielä vauvaikäisellä niin paljon pehmoleluja ole, että ihan näin isoa säilytyskoria tarvitsisi, mutta vähän vanhemmalle sitten jo. Olen tämänkin idean jostain blogista nähnyt ja mielestäni se on loistava. Lelut siististi korissa, mutta kuitenkin lapsenhuoneen vaikutus tulee esiin kun ei ole "liian siistiä ja piilotettua".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti