keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

(Kylppäri)remontin keskellä

Kuten olen moneen kertaan maininnut tämä asuntomme on vähän mitä on.
Miikan kanssa molemmat olemme oireilleet jatkuvasti täällä asuessamme; on flunssaa, tukkoisuutta, päänsärkyä, kurkkukipua... Olimme varmoja, että jotain häikkää tässä kämpässä on pakko olla.
Soitimme suoraan kaupungille, josta tuli tarkastaja muutama viikko sitten vierailulle tekemään mittauksia.

Ensinnäkin: sisäilmaongelma. Nuo tuloilmaluukut (mitkä lie nimeltään) täytyi vaihtaa kokonaan ja se toi toivottua parannusta. Ongelma numero 1, hoidettu.
Toisekseen: kosteutta. Kylppärissä on jatkuvasti ollut pistävä haju, vähän kuin kissan pissa. Sieltä sitten löytyi suihkunurkkauksesta kosteutta. Viime viikon alussa remppamiehet tulivat repimään lattian auki ja muutamat laatat seinältä sekä asentamaan kuivaimen tuonne suihkuun. Eilen kuivain haettiin pois ja nyt jatkuu remppaus sitten laatoituksella ja lattian laitolla.
Eli reilu viikkoon emme ole omaa suihkua saaneet käyttää ja saadaan varmaan vasta ensi viikolla. Vessaa saa onneksi käyttää.
Saattaa olla, että menemme ensi yöksi ja huomiseksi jonnekin muualle, sillä on todella työlästä olla tuon koiran kanssa täällä kun sitä täytyy pitää aidan takana jatkuvasti työmiesten ollessa täällä. Ja en pysty itsekään hoitamaan omia menojani kun täytyy olla täällä päivystämässä tuota koiraa. Eivät kai uskalla tulla muuten :D

Minua kyllä ärsyttää aivan suunnattoman paljon tämä kämpän tilanne. Muutama vuosi sitten tänne oli tullut vedet läpi ja jotain remonttia sen takia täällä aiemmin tehty. Mutta ennen kuin muutimme tähän Miika kysyi vielä kaikki mitä täällä oli ollut, mitä tehty, mitä korjattu, eihän ole enää mitään ym. ja kaiken piti olla ok. Ja marraskuussa ennen meidän muuttoa kylpyhuoneeseen oli kuulemma tehty kosteusmittaus ja silti sanottiin, että kaikki on ok. Jep, siltä näyttää.
Tekisi mieli sanoa muutamat valitut sanat, mutta ehkä nyt vain katsotaan miten tässä asiat alkaa sujua.

Soitin tänään tästä asunnosta vuokranantajalle ja sanoin, että lähetimme asunnonvaihtohakemuksen hetki sitten. Sanoin myös, että tahdomme tästä mahdollisimman pian pois, sillä meille on tulossa vauva ja että tässä asunnossa ilmenee koko ajan jotain ja oireilemme jatkuvasti. Toivotaan, että ottavat puheluni tosissaan. Toki on vähän ristiriitaista soittaa, että asunnossa on jotain vikana kun he parhaillaan tekevät korjausta asiaan, mutta on myös tuo toinen painava syy miksi tahdomme muuttaa ja nimenomaan isompaan asuntoon.

Olisi kiva tietää mahdollisimman pian saammeko uutta asuntoa, sillä enää muutaman päivän yli kolme kuukautta laskettuun aikaan jäljellä.
Ei ole oikein mitään järkeä laittaa täällä vauvaa varten valmiiksi tavaroita paikoilleen jos muutetaankin ennen kun hän syntyy. Ei viitsisi myöskään jättää ihan viime hetkiin valmisteluja jos käykin niin, että ollaan tässä vielä silloin. Sitä paitsi, tahdon tehdä jo valmisteluja !
Kaikista ideaalein tilanne olisi, että pääsisimme nyt vaikka kuukauden sisällä muuttamaan. Silloin minäkin jaksaisin varmasti vielä pakkailla ja purkaa ihan ongelmitta ja olisi hyvin aikaa asettua aloilleen ennen vauvan syntymää. Peukut pystyyn siis.

Katsotaan kuinka meidän käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti