maanantai 11. toukokuuta 2015

2 kk laskettuun aikaan

Ei siitä voi olla vierähtänyt jo kuukautta, kuin juuri tein samantyylisen postauksen.
Kaksi kuukautta laskettuun aikaan jäljellä. Kaksi erittäin lyhyttä kuukautta.

Lauantaina vaihtui uusi, 32. raskausviikko.
Vauvan paino 1750g
Pituus 37cm
Oma paino n. +9kg
Rv. 31+1
"Lapsi harjoittelee hengittämistä liikuttamalla rintakehää sisään ja ulos. Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet."

Vauva potkii usein ja voimakkaasti. Muutamana päivänä se potki suoraan palleaan niin kauan, että alkoi jo ihan oksettaa.
Olemme tehneet myös kuluneen kuukauden aikana lisää hankintoja, mm. turvaistuimen (saimme lahjaksi), tuttipulloja, sitteri, kylpyamme...

Oma olotila on hyvä ja aika energinen. Olen yrittänyt tsempana rautatablettien kanssa, josko saisi hemoglobiiniarvoja hiukan nousuun. Närästystä on silloin tällöin, edelleen ilman lääkettä kuitenkin menee ohi. 
Olen myös huomattavasti enemmän ok tämän vatsan kanssa. Alkuun kesti vain hieman tottua siihen, että se kasvaa ja siitä ihmiset sanovat. Kukaan ei kuitenkaan tarkoita mitään pahaa asiasta sanoessaan :)

Vielä ollaan Miikan kanssa maltettu olla tiedottomassa tilassa vauvan sukupuolen suhteen ja sillä mennään varmasti loppuun saakka. Jompi kumpi sieltä joka tapauksessa tulee, hehe ;D!
Kyllähän siitä on monilla veikkauksia, vatsan muodon, vauvan liikkumisen paljouden ym. suhteen, mutta saa nähdä ! Pääasia on, että pieni syntyy terveenä.

Seuraavat kahdeksan viikkoa tulee menemään varmaan aika nopeasti. Viimeisiä hankintoja tehden, paikkojen valmiiksi laittamista, vauvan vaatteiden pesua, henkistä valmistautumista (ainakin yritystä) ja ihan vain rentoutumista.
Koen, että olemme hyvässä vauhdissa ja ihan "aikataulussa". Mutta täytyy todeta, että huh huh tämä aika on mennyt nopeasti. Oikeasti ! Ihmettelen asiaa varmaan joka postauksessa, mutta niin se vain on.
Tuleva ei ole alkanut pelottamaan, ehkä pientä jännitystä alkaa olla. Suurimmassa määrin kuitenkin odottavainen ja innostunut olo, aika malttamaton. 
Yritin ehdottaa Miikalle, josko hän tekisi yhden postauksen omasta näkökulmastaan miten raskausaika on mennyt ja millaista on ollut. Täytyy katsoa toteutuuko.

Asiasta poiketen eiliseen Miikan pikku onnettomuuteen. Ei selvitty ihan pelkällä säikähdyksellä. Kirurgi soitti tänään; lantionikamassa murtuma. Perjantaina uusi röntgen ja lääkäri. Sairaslomaa työnkuvan vuoksi (rakennusala) varmaan pari kuukautta. Seuraillaan jos lähtisi paranemaan ihan levolla, muuten voi olla jopa operointi edessä. Pidetään peukut pystyssä, ettei tarvitsisi nyt alkaa leikkelemään.

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille !

Ps. Viime viikolla tuli kutsu synnytysvalmennukseen, 8.6. JES !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti