Kaksplus.fi

lauantai 2. toukokuuta 2015

Rv. 30+0

Niin se vaan on totista totta, että viimeinen täys kymppi lähti tänään käyntiin. Siis 10 (!!) viikkoa laskettuun aikaan !
Vauvan koko tällä hetkellä
Paino n. 1600g
Pituus n. 36 cm

"Sikiöllä on nyt kunnon hiukset päässä. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu ja silottaa ihon. Jotkut sikiöt alkavat kääntää itseään pää alaspäin. Tämän huomaat kun sikiö potkii palleaan ja kylkiluihin ja pää painuu kohti lantionpohjaa."

Itselläni painoa on tullut nyt noin 8-9kg. Pari kuukautta jäljellä ja jos tällä n. 3kg kuukaudessa tahdilla paino nousee niin ehkä pysytään ihan inhimillisessä kokonais painonnousussa. Suurin osa kuitenkin kuulemma aika hyvin itsestään putoaa sitten pikku hiljaa synnytyksen jälkeen (hope so).

Rv. 30+0
Yleiset fiilikset on hyvät. Olen alkanut olemaan enemmän ok tämän kasvavan vatsan kanssa. Ehkä se kaikki epävarmuus ja muu oli vaan totuttelu kysymystä ensin itselle. Vähän silti jännittää minkä kokoinen pallero tästä vielä kerkeää kasvamaan. Kuitenkin mielestäni ihan sopivan kokoinen pallero tällä hetkellä.

Mitään erikoisia kipuja ei ole. Välillä se iskias aina muistuttelee itsestään, varsinkin jos on istunut kauan paikallaan. 
Muutama päivä sitten tuli erittäin outo tunne vatsaan. Nipisti ja todella kovaa, eikä oikeen mikään asento tuntunut hyvältä - varsinkaan kävely ! Menin sitten ihan suosiolla sohvalle maaten ja nostin jalat ylös ja pikku hiljaa olo helpotti. 
Alhainen hemoglobiini on oikeastaan ollut ainoa sellainen jatkuva "oire" tässä raskauden aikana, joka on tietysti vaikuttanut hieman yleisenä väsymyksenä. (Janina...niitä rautatabletteja on kehoitettu ottamaan ihan tarkoituksella, mutta kun ei muista niin ei muista).
Mielitekoja ei ole vieläkään ilmaantunut. Ehkei niitä kaikille edes tule tai sitten omalla kohdallani tulee vasta myöhemmässä vaiheessa, saa nähdä. Ei ole myöskään tullut mitään ällötystä aiheuttavaa asiaa tai hajua, joka saisi voimaan pahoin.

Vauva potkii ja liikkuu jo todella paljon. Liikkeitä pystyy seuraamaan vatsan päältä jo selkeämmin ja se on mielestäni aika hauskaakin. En ole kuitenkaan erottanut, että mikä ruumiinosa on missäkin kohdassa. Vieläkään en oikein ole sisäistänyt sitä tosiasiaa, että sisälläni kasvaa uusi ihmisen alku. Ajatuksena se on niin outo käsite... Rakastan tuntea vauvan liikkeitä ja seurata niitä, innoissani odotan jo pientä saapuvaksi ja koko ajan tahtoisi tehdä jotain valmisteluja. Kuitenkin se fakta, että tuo pieni on minun vatsassani on niin outoa. Minun vatsani sisältä hän siirtyy syliini ensi kerran. Huh huh...käsittämätöntä.
Vielä olen säästynyt raskausarvilta eikä vatsaani ole myöskään ilmestynyt sitä viivaa (linea negra).
Tuleva synnytys ei ole alkanut pelottamaan tai jännittämään, edelleen aika rento asenne sen suhteen. Synnytysvalmennusta odotan innolla !

Päätettiin, että tässä toukokuun aikana hankitaan hoitopöytä niin päästään taas valmisteluissa eteenpäin. Sovittiin myös, että viimeistään heti kesäkuun alussa soitetaan asuntohakemuksestamme, jos siihen mennessä ei ole kuulunut mitään.
Täytyy sanoa, että tämä raskausaika on mennyt kyllä todella nopeaa. Vasta hetki sitten tein plussa -testin. Vasta hetki sitten oli ensimmäinen neuvola, ensimmäinen ultra, tunsin ensi kertaa liikkeet, peilailin josko vatsa jo pikkuisen alkaisi näkymään... 
Toukokuussa on niin paljon ohjelmaa tiedossa, että aika menee varmasti taas nopeasti ja sitten alkaakin jo äitiysloma.
Missäköhän vaiheessa iskee loppu paniikki - onko kaikki tarvittava keretty hankkimaan ja tekemään valmiiksi ?

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti