Kaksplus.fi

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Rv 35+0 & äitiysloma

Tänään alkoi 36. raskausviikko
Vauvan koko
Paino 2500g
Pituus 42,5 cm
"Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa, että se vahingoittuisi. Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoaa eniten, jopa 200g viikossa. Lapsi pystyy jo kaikkeen siihen, mihin vastasyntynyt pystyy."

Rv 35+0
Rv 35+0
Nyt ollaan siinä pisteessä raskautta, että opiskelu on vaihtunut äitiyslomaan. Kyllä, eilen alkoi virallisesti mammaloma !
Jotenkin oli tänä aamuna koskettavaa lukea tulevan viikon tapahtumat vauvan kehityksessä. Asiat ovat jo niin konkreettisia ja vauva pystyy vaikka mihin. Hän on jo ihan pieni ihminen. Neljä täyttä viikkoa jäljellä, joka ei ole ajallisesti siis yhtään mitään. 

Nyt kävi vielä niin, että Miikan sairasloma jatkuu elokuun puolelle, joten hänkin on kotona vauvan syntymään saakka. Yhdessä pystytään hyvin tekemään kaikki asiat valmiiksi ennen pienen saapumista kun päivisin on aikaa.
Hyvässä mallissa tosin ollaan jo ja lähes kaikki hankinnat on tehty. Niistä tulossa oma postaus myöhemmin, joten ei siitä vielä sen enempää ;)

Vatsa on hieman laskeutunut mielestäni ja vyötärö alkaa tekemään paluutaan. Tosin vauvan liikkeisiin tuo vatsan laskeutuminen ei ole vaikuttanut. Edelleen pallea saa kovia iskuja ja kylkiluut myös. Hengästyn helposti juurikin tuon palleapaukutuksen vuoksi, sen huomaa välillä jopa puhuessa tai ihan vain istuessa. Välillä tuntuu, että vauva tulee vatsasta läpi, sillä hän vierittää kantapäätään todella voimakkaasti vatsaa vasten. Tosin, se tuntuu kivalta :D
Vatsa on ottanut myös aikamoisen kasvupyrähdyksen. Jännä nähdä jatkuuko tämä kasvutahti ihan loppuun saakka. Painoni on noussut nyt yhteensä 11 kiloa.

Äitiyslomalle ei ole mitään suuria suunnitelmia, muuta kuin tehdä niitä viime hetken valmisteluja. Olen miettinyt jo sairaalakassiakin, vielä kuitenkaan sitä pakkaamatta. Vauvan vaatteita sekä lakanat täytyy vielä pestä. Maanantaina on synnytysvalmennus, vihdoin ! Muutama neuvola- ja lääkärikäynti on tässä vielä ennen syntymää (en tosin tiedä tarkalleen kuinka monta). Mitä äitiyslomalla kuuluu tehdä ? Rentoutua ? Panikoida ? :D Hehe..

Huomenna haetaan poitsu kotiin hoidosta ! Aion niin rutistushalata sitä ja kovaa<3

Mutta palataan tosiaan maanantaina synnytysvalmennuksen jälkeisiin tunnelmiin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti