torstai 18. kesäkuuta 2015

Rv 36+5 Neuvola & lääkäri

9:15 aamulla suunnattiin taas neuvolalle, jonka yhteydessä oli tällä kertaa myös lääkärikäynti.
Oma hoitajani on lomalla, joten tämän ja ensi kerran neuvolat käyn eri hoitajan luona. Nyt neuvolakäyntien välissä on myös lyhyempi aika, vain kaksi viikkoa.

Oma painoni on noussut nyt 12,4 kg. Toivottavasti se ei tuosta enää paljon nousisi. Verenpaineet oli ok, mutta se hemoglobiini... laskee laskemistaan. Lupasin nyt alkaa tsemppaamaan rautatablettien ottamisen kanssa, sillä niitä määrättiin otettavaksi tupla-annos. Ja Miika käskettiin vahtiin :D Hoitaja sanoi, että muuten voi synnytyksessä / sen jälkeen tulla pyörtymistä jos ei nyt saada sitä arvoa nostettua. Sekä tietysti oman virkeyden kannalta olisi tärkeää saada hieman hemoglobiinia ylöspäin.
Muuta erikoisempaa ei hoitajan vastaanotolla ollut ja seuraavaksi oli lääkäri.

Lääkärin kanssa keskusteltiin tästä ihokutinasta ja hän määräsi kokeiluun Histeciä. Jos se ei auta niin täytyy käydä ottamassa maksa-arvot. Vauvan syke oli 145, hyvä ja tasainen. Lääkäri tunnusteli vauvan asentoa ja siellä hän oli raivotarjonnassa. Liikkeet kohdistuu yleensä aina oikealle puolelle vatsaa/kylkeen tai palleaan. Sf -mitta oli 32 eli aivan tasaisesti mennään kasvukäyrällä myös. Kyselin mahdollisesta painoarviosta, mutta niihin ei kuulemma ole oikein luottaminen. Kuitenkin lääkäri sanoi, että kasvukäyrä on juuri oikeanlainen, tasaisesti nouseva ja oikella mitta-asteikolla pysytään. Käynnillä tehtiin myös sisätutkimus ja pikku hiljaa on paikat alkanut valmistautumaan synnytykseen kuulemma (näin suoraan sanottuna). Mutta ei tässä nyt vielä mitään "minä hetkenä hyvänsä" -tilannetta ole.
Neuvolahoitaja sanoi kun mainitsin kävelyn välillä sattuvan, että jos vauva nyt päättäisi tulla niin ei sitä enää esteltäisi. Jännittävää.

Sen olen huomannut, että mitä lähemmäs loppua mennään sitä enemmän alkaa tulla pikku vaivoja esiin. Mutta onneksi edelleen kaikki on hyvin, niin vauvalla kuin minullakin.

(kuva lainattu netistä)

Seuraava neuvola-aika on 1.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti