torstai 16. heinäkuuta 2015

Kotona

Tiistaina aamulla oli lastenlääkärin tarkastus jonka jälkeen saimme pyytää "lupaa" päästä kotiin. Koska vauvalla oli kaikki hyvin ja imetyskin on lähtenyt sujumaan niin ei ollut mitään syytä miksi emme olisi päässeet kotiin. Tuntui todella oudolta pakata kimpsut ja kampsut, laittaa vauva turvakaukaloon ja lähteä sairaalalta, ammatti-ihmisten turvasta kotia kohti. Olo oli hämmentynyt; saanko oikeasti ottaa tuon pienen mukaan. Hieman jännitti myös kotona odottava Rocky ja kuinka se reagoisi vauvaan. Minä tulin ensin sisälle, sillä olin ollut muutaman päivän pois niin tiesimme, että Rocky innostuisi. Ihan hetken kuluttua tuli Miika vauvan kanssa sisälle. Annoimme Rockyn nuuskutella vauvaa ja kehuimme kun se oli niin varovaisesti. Toki innostunut ja kiinnostunut se oli, omaan tuttuun tapaansa, mutta kyllä koirat selkeästi vaistoo pienen ihmisen olevan kyseessä. Kauhean kauan ei Rocky edes vauvaa tutkaillut vaan meni eteiseen makaamaan. Aina kuitenkin kun vauva piti pientäkin ääntä - sylissä tai pinniksessä, piti Rockyn mennä katsastamaan tilanne.
Vauva nukkuu paljon ja syö hyvin. Tyytyväinen tapaus kunhan ruoka tulee ajoissa. Ensimmäisenä yönä sai hepulin kun ilmeisesti maitobaari toimi liian hitaalla palvelulla, mutta muuten ei ole kummempia itkukohtauksia tullut. 
Itse elän (eletään) onnen kuplassa vaikkakin huoli on koko ajan suuri. Menetyksen pelko on saanut aivan uuden merkityksen ja vähän väliä täytyy nukkuvaa vauvaa käydä kurkkaamassa, että onhan kaikki hyvin.
Maanantaina meille tulee neuvolan hoitaja kotikäynnille. Paljon on kysymyksiä mielessä.
Synnytyskertomus on tulossa heti kun vain saan aikaiseksi sen kirjoitettua. Kuinkahan rehellisen siitä kehtaa kirjoittaa.. No, katsotaan kuinka yksityiskohtainen siitä syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti