Kaksplus.fi

torstai 2. heinäkuuta 2015

Rv 38+4 Neuvola

Klo 13:00 oli jälleen neuvola-aika. Tämä käynti myös oli "vieraalla" hoitajalla, sillä oma hoitajani oli edelleen lomalla.
Painoni kokonaisnousu tähän mennessä on 13,1 kg. Olin jopa vähän yllättynyt miten pienellä kilomäärällä oli noussut sitten viime neuvolan. Toisaalta hyvä niin.
Kerroin miten tunnollisesti olen muistanut rautatablettini ottaa (hehe) niin jätettiin hemoglobiini mittaamatta. Syynä kuulemma se, että muistaisin myös jatkossa ottaa niitä tunnollisesti, hmm... 
Verenpaineet oli ok, vähän edellisestä laskenut, mutta siis täysin normaali lukemissa. 
Sf -mitta oli 34 eli kasvukäyrällä ollaan tasaisesti edelleen. Ei yli eikä alle. 

Kun alettiin kuuntelemaan sykettä niin juuri silloin oli supistus päällä. Supistuksen aikaan vauvan syke huiteli korkealla ja hoitaja sanoi, että vauva reagoi supistukseen. Jouduttiin odottelemaan hetkisen, että syke hieman laski ja olikin sitten ihan hyvä - 155. Supistus tuntui yllättävän voimakkaalta tällä kertaa. En tiedä vaikuttiko se, että samalla hetkellä hoitaja oikein paineli vatsaa ? 
Hän tunnusteli vauvaa myös noin muuten ja sanoi päätä kokeillessa, että "täällä ollaan jo tiukassa". Vaikka se ei mitään ajallisesti tarkoitakkaan niin olin innoissani. Mutta kyllä se vauva pikku hiljaa siellä alkaa tietään ulos raivata, selkeästi. Kuitenkin hoitaja taas mainitsi, että täytyy varautua syntymän menevän pari viikkoa yli lasketun ajan.


Nyt on loppuillan ollut vähän supisteluja sekä selkä särkenyt. Voikohan johtua siitä, että hoitaja tosiaan aika ronskisti tunnusteli vauvaa ? Se on koomista miten itse on aika varovainenkin vatsansa kanssa, mutta neuvolassa he kyllä uskaltavat oikein reippaasti ottaa kiinni. Toki he tietävät mitä tekevät !

Varattiin seuraava aikakin valmiiksi (omalle hoitajalleni, joka on silloin palannut jo lomilta) tiistaille 14.7. Saa nähdä tuleeko tarvetta mennä neuvolaan vai onko silloin jo eri kuviot. Silloinhan olisi rv 40+3. Toivottavasti saisi perua tuon ajan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti