maanantai 14. syyskuuta 2015

13.9.2015 Ristiäiset

Sunnuntaina vietettiin suuren juhlan päivää nimittäin tyttäremme ristiäisiä. Vai kastejuhlako se on virallisesti.
Kastetilaisuus alkoi 15:30, mutta me ja muutama apuri menimme valmistelemaan paikkoja jo kahden aikaan. Kaiken kaikkiaan meitä taisi olla n. 45 henkilöä juhlistamassa tytärtämme. Kastetilaisuus alkoi virrellä Ystävä sä lapsien. Niinhän siinä kävi, että aloin vetistelemään heti. Tilanne oli vain niin koskettava.

Sylikummina oli siskoni Johanna. Johannan lisäksi kummeina ovat sekä minun paras ystäväni Merika, että Miikan paras ystävä Miko. Merika luki lapsien evankeliumin (oliko se sen niminen?) ja Miko kuivasi tytön pään kasteen jälkeen. Jokaiselle siis oma roolinsa kastehetkelle.
Kasteessa tyttäremme sai nimekseen Veera.
Alkuun Veera oli hieman itkuinen ja otin hänet hetkeksi syliin rauhoittumaan. Loppu tilaisuus sujuikin hiljaisissa merkeissä hänen osaltaan kun nukahti Johannan syliin.
Kasteen jälkeen kun ns. virallinen osuus oli ohi otimme paljon kuvia.
Meillä oli varattuna Kartano sali, jossa kahvitilaisuus vietettiin. Kutsuimme myös papin liittymään seuraamme. Pakko muuten hehkuttaa, aivan mahtava pappi. Ihana nuori nainen, mukava ja suoritti kastetta tytön ehdoilla. Eli kun suurin itkukohtaus oli päällä hän piti taukoa ja antoi meidän hieman rauhoitella tyttöä rauhassa.

Tarjolla oli toinen toistaan herkullisempia syötäviä. Muutama muutos tuli tarjoiluihin niin, että kakku tilattiin sekä macaronssit. Muuten siskoni valmistivat kaiken.
Tarjolla oli siis suolaista; feta-pinaatti piiras, coktail -paloja ja munavoita, lihapasteijoita, kinkku- ja kalavoileipäkakut. Makeaa tarjottavaa oli; suklaamuffineja, macaronsseja sekä täytekakku. Juotavana oli kahvia, teetä sekä mehua.

Hyvin meni tarjottavat ja ainoat mitä pakattiin kotiin mukaan oli muutamat muffinit ja hieman kakkua. Erittäin onnistuneet syötävät siis. Eritoten voileipäkakut saivat paljon kehuja, kyllä ne siskot osaavat!

Vapaamuotoisen kahvittelun jälkeen vieraat alkoivat yksitellen lähtemään kotia kohti. Muutamat tulivat kauempaa, joten kotimatkaan meni aikaa tunteja. Loppusiivouksen ja jälkien putsaamisten jälkeen lähdimme mekin kotiin, n. kuuden aikaan.

Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja ihana päivä sekä tilaisuus. Kiitos paljon kaikille paikalle saapuneille sekä onnittelijoille :)
Voisin tehdä myöhemmin ihan omaa postausta Veeran saamista lahjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti