sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Asumistilanne

Meillä on ollut koko ajan pyörimässä asuntohakemus. Nykyisessä asunnossamme oli sisäilmaongelmaa, kylppärissä kostea kulma ja ties mitä muuta. Edellä mainitut asiat korjattiin ennen kuin Veera syntyi, mutta ei tämä kämppä vieläkään ole täysin kunnossa.
Viime viikon täällä oli jokin mittari mittaamassa huoneilmaa. Tulokset katsotaan koneelta ja sitten meille ilmoitetaan mikä on tilanne ja kuinka toimitaan. Saa nähdä kauanko siinäkin menee. Pelkän mittarin tuominen meille kesti "vain" reilu kuukauden.
Ollaan jatkuvasti katsottu vuokrakämppiä, mutta piru vie ne on kalliita! Toiveena on kolmio, hyvä asuinalue, rivi-/paritalo, mahdollisesti pieni pihaosuus, järkevä vuokra. No ei taida sellaista comboa löytyä mistään.

Käytiin katsomassa yhtä paritaloneliötä, hieman kauempana keskustasta. Siinä oli iso aidattu piha sekä hyvä hinta johon sisältyi vielä vesi. Harmiksemme emme kuitenkaan kyseistä asuntoa saaneet.
Tänään jälleen kerran selailin Uudenmaan vuokra-asuntotarjontaa ja itseasiassa huomenna menemme katsomaan yhtä uutta kämppää. Se on rivitalo, kolmio, omalla pihalla. Ei keskustassa, ei oikeastaan enää Porvootakaan, mutta suhteellisen lähellä kuitenkin. Katsotaan, mitkä fiilikset ovat näytön jälkeen.
Koko ajan tuntuu siltä, että on pieni tuli persiin alla uuden asunnon löytämiseksi. Uskon, että Veeran jatkuva tukkoisuus helpottaisi kun pääsisimme pois tästä asunnosta. Rocky saisi olla päivisin vapaana pihalla jne.
Ennen tätä nykyistä asuntoamme kävimme 11 asuntonäytössä ennen kuin nappasi. Ei ole helppoa ei. Ja meillä kun rajoittaa tuo koira niin paljon. Monet vuokranantajat kieltävät lemmikit, varsinkin isot koirat. Se on mielestäni hämmentävää, sillä jos jotain sattuisi niin aina on takuuvuokra. Ja muutenkin se on ilmiselvää, että vuokralainen korvaa mahdolliset tuhot. Toki ymmärrän, että halutaan pelata varmanpäälle ja välttyä mahdollisilta kuka maksaa mitä -selvittelyiltä.
Mutta huomenna siis katsastamaan jälleen uutta kämppää. Pidetään peukut pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti