maanantai 21. syyskuuta 2015

Pistää miettimään

Lueskelin tuossa seuraamiani blogeja läpi ja Primebodyn postaus "Ole rehellinen itsellesi" pisti todella miettimään. Hän kertoi nähneensä somessa tekstin, 11 asiaa joita ei ikinä tarvitse tehdä. Mulle tuli tunne, että tahdon ehdottomasti jakaa nuo asiat myös täällä oman blogin puolella.

1. Sinun ei tarvitse perustella elämäntilannettasi.
2. Sinun ei tarvitse perustella prioriteettejasi.
3. Sinun ei tarvitse pyytää anteeksi, ellet ole pahoillasi.
4. Sinun ei tarvitse perustella miksi haluat olla yksin.
5. Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä muiden henkilökohtaisista näkemyksistä.
6. Sinun ei tarvitse sanoa kyllä.
7. Sinun ei tarvitse perustella ulkonäköäsi.
8. Sinun ei tarvitse perustella ruokavaliotasi.
9. Sinun ei tarvitse perustella uraasi tai vapaa-aikaasi koskevia valintoja.
10. Sinun ei tarvitse perustella uskontoasi tai poliittista kantaasi.
11. Sinun ei tarvitse perustella parisuhteesi tilannetta.
Yksitoista kertaa totean kyllä. Mua ihmetyttää suuresti se, että miksi nimenomaan niitä omia valintoja ja oman elämän asioita tarvitsisi muille perustella. Ns. hyväksyttää ne muilla. Ikäänkuin kysyä muilta lupa elää omaa elämää haluamallaan tavalla. Miksi? Täällä ei olla mielyttämässä ketään, elämässä muiden elämää kuin omaansa. Miksi täytyisi miettiä mitä muut ajattelevat jos valitsen tämän tien. Onko se sitten todellista tukemista ja kannustamista jos jokainen oma liike on arvostelun alla?
Mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmisiä. Elämäntyylejä on yhtä monta kuin on ihmisiä. Yksikään ei ole ainut oikea tapa. 

Kyllähän sitä on monesti miettinyt noita asioita yleiseltä kantilta, mutta noin listattuna niitä pohtii vielä syvemmin. Toisaalta ne tuntuvat täysin itsestäänselvyyksiltä, mutta onko ne todellisuudessa sitä. Kuinka paljon sitä oikeasti tulee kyseenalaistettua tai arvosteltua muita / muiden tapoja toimia. Uskon, että siihen syyllistyy jokainen joskus. Sanoisin, että jos joku muuta väittää, valehtelee.

Jos nyt oikein tosissaan aletaan menemään pintaa syvemmälle niin mikä on sen arvostelun tavoite? Mitä sillä saadaan / halutaan saada aikaan. Pahaa mieltä ja toisten tunteiden loukkausta. Halveksuntaa ja alistamista. Tahtooko joku oikeasti tuottaa sellaista oloa muille. En väitä, että itse olen pyhimys tai etten ikinä olisi tuohon sortunut. Mutta en ylpeänä myönnä sitä tehneeni.
Miksi omista elämänvalinnoistaan täytyisi olla tilivelvollinen muille? Saati hakea hyväksyntä muualta. Tarvitseeko kaikelle aina olla perustelu ja syy. Tarvitseeko aina omat valinnat ja tekemiset selittää. Ei todellakaan tarvitse. 

On eri asia jos pyydetään apua, neuvoa, mielipidettä. Tukea valitsemalleen polulle. Silloin se mielipide on tärkeä. Nekin mielipiteet voivat esittää kannustavasti.

Mielestäni on tärkeää muistaa, että jokainen elää täällä itseään varten. Omaa elämäänsä ja luo siitä sellaisen jossa ITSELLÄ on hyvä olla. Kerää ympärilleen ihmisiä, jotka tukevat, kannustavat ja tuovat positiivista energiaa. Elävät yksin, yhdessä, lähellä, kaukana, missä vain on hyvä olla. Kun on onnellinen oman elämänsä valintoihin ja päätöksiin sen ei pitäisi olla keneltäkään muulta pois.

Itse olen ainakin tällä hetkellä erittäin tyytyväinen elämääni. Vaikka muutamia muutoksia toivottavasti tulossa, niin tärkeimmät asiat ovat hyvin.

*kuvat Pinterest

5 kommenttia:

 1. Amen to that! Et tiedäkään (tai no ehkä tiedät mun avautumisen jälkeen ;)) kuinka tää osui kohdalle ja lujaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä noi 11 asiaa vaan niin kolahti, täysin totta joka sana. Ihan hyvä välillä palautella noita mieleen :) Onks meillä edessä uusi istunto ?;)

   Poista
 2. Mahtava teksti! Totta joka sana :)

  VastaaPoista