lauantai 5. syyskuuta 2015

Ristiäisten suunnittelua

Tajusin yhtäkkiä etten ole kertaakaan ottanut puheeksi täällä ristiäisiä! Hupsis. No mutta, ne vietetään jo viikon kuluttua, 13.9.
Paikaksi valitsimme seurakuntakeskuksen ja vieraita on kutsuttu n. 45 henkilöä. Uskokaa tai älkää, tuohon 45 henkilöön on rajattu vain lähimmät sukulaiset.
Päädyimme seurakuntakeskukseen, sillä meitä on tulossa niin paljon, ettei kotona olisi ollut riittävästi tilaa. Paikka on myös ilmainen ja sieltä saa astiastonkin lainaan. Aika loistavaa sanoisin.
Pappi tulee keskiviikkona meille kotikäynnille, jolloin käymme läpi tilaisuuden kulkua, valitsemme virret ym.

Väriteema juhlissa tulee olemaan vaaleanpunainen / mintunvihreä / hopea. Tämä tulee näkymään tarjoiluissa ja koristeluissa. Kastemekko on mummuni tekemä perintömekko, joka on ollut sekä minulla, että siskollani kastetilaisuudessa. Juhlavaatteet tytölle käymme hankkimassa ensi viikolla siskoni, tulevan sylikummin kanssa.

Tarjoilut valmistavat taitavat siskoni. Itse olen täysin kädetön mitä leipomiseen tulee, joten suosiolla buukkasin valmistelut heille. Tarjolla tulee olemaan sekä suolaista, että makeaa. Olen (jälleen kerran) viettänyt aikaa Pinterestin parissa ja hakenut sieltä inspiraatiota, joita ollaan käyty läpi yhdessä siskojeni kanssa. Kuitenkin annan heille aika vapaat kädet toteutuksen suhteen.
Kakku tulee olemaan kaksikerroksinen. Alempi kerros isompi, päällempi pienempi. Kakkua koristaa vaaleanpunainen kuorrutus ylläolevien kuvien tapaan. Ylempään kerrokseen tulee tytön nimi ehkä hopeisella värillä. Kakkuun tulee myös ehkä mintuvihreällä koristekohtia, kuten alemmassa kuvassa on laitettu. Olen sanonut siskoilleni, että tekevät kuten parhaaksi näkevät. Luotan heidän taitoihinsa.
Makeista tarjottavaa tulee myös macaronssien muodossa. Niitä tulee kahden värisinä; mintunvihreää ja vaaleanpunaista. Macaronsseihin tulee koristeeksi tytön alkukirjain, kuten ylävasemmassa kuvassa. Suunnitteilla on vielä esillepano. Joko ihan tarjoilulautaselle tai sitten tehdään tuollainen "torni". Saas nähdä.
Mums muffineja. Värit, yllätys yllätys, mintunvihreä ja vaaleanpunainen. Tahtoisin niihin myös suklaakirjaimen, mutta en oikein tiedä saako mistään ostettua valmiita, yhden kirjaimen paketteja. Tai sitten ne täytyisi tehdä itse. Toinen vaihtoehto on ei-syötävä koristekirjain (tiedättekö millaista tarkoitan), mutta en oikein tiedä mistä niitäkään saisi. Tai totta kai ne voivat olla ilman mitään erikoista koristettakin. Jos jostain löytyy, tahtoisin asetella ne tuollaiselle monikerroksiselle alustalle.

Muitakin herkkuja on luvassa, mutta vielä en paljasta kaikkea ;) Teen kyllä ristiäisistä sitten oman postauksensa.

Yksi suuri kysymys vielä ammottaa tyhjyyttään, nimittäin mitä laitan päälle?! Apua. Kai sitäkin täytyisi pikku hiljaa alkaa miettimään.

Pöytiin tulee kukka-asetelmia sekä tuikkuja. Otin yhteyttä paikalliseen floristiin, mutta vielä ei ole kuulunut vastausta.

Vähän kyllä alkaa jännittää. Ensi viikko tulee olemaan kiireinen kaiken valmistelujen suhteen ja kaupassakin pitää vielä käydä.

Palaillaan taas!

*kuvat Pinterestistä*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti