maanantai 5. lokakuuta 2015

Lapsen kuvia netissä

Tämä aihe on pyörinyt mun mielessä jo tovin. Luen useita blogeja ja joillakin omien lasten kasvokuvien julkaiseminen on ehdoton ei. Ennen kuin Veera syntyi ja vielä vähän aikaa syntymän jälkeen ajattelin tytön kuvien julkaisemisen olevan ihan ok. Blogiani lukee mm. sukulaiset, joita ei kovin usein tule nähtyä niin mikä loistava tapa heillekin nähdä kuinka Veera kasvaa. Jakaa heillekin ihania, hellyyttäviä ja hauskoja kuvia pikku neidistä.

Nykyään mua on kuitenkin alkanut asia mietityttämään. En tiedä ketkä kaikki blogiani lukevat, en tunne kaikkia. Olen huomannut lukija- ja kävijämäärän kasvaneen ja siksi myös alkanut miettimään asiaa uudelta kantilta. En haluaisi ajatella kuvien julkaisun olevan paha asia tai mitään suoraan sanottuna sairasta siihen liittyvää, mutta kun ikinä ei voi tietää. Kuvat jäävät nettiin eikä niitä saa sieltä pois.

Toisaalta ajateltuna kyllähän laitan Veeran kuvia myös Facebookkiin ja Instagramiin. Facessa tosin kuvat näkyvät vain kavereille, mutta Insta on julkinen. Eroaako blogiin laitettavat kuvat ja niiden julkisuus siis paljonkin esim. Instan kuvien julkisuudesta? En oikein tiedä.

Itse tykkään, että perheblogeissa, joita luen näkyy myös lasten kasvot. Ihan vain siksi, että on kiva seurata heidän kasvuaan ja juuri nähdä hauskoja ja hellyyttäviä kuvia. Se mielestäni omalla tavallaan kuuluu osaksi perheblogin pitämistä. Mutta nyt kun on itse äiti, ymmärrän täysin, ettei kaikki halua julkaista niitä kasvokuvia lapsistaan.

Olen todella kahden vaiheilla tämän asian kanssa. Sitä kun haluaa kaikella mahdollisella tavalla suojella omaa lastaan ja tietysti tämän yksityisyyttä, mutta kumoaako hänen kuviensa julkaisu tuon periaatteen? Kertokaahan mielipiteitä, kiitos!

Tähän asti ajatusmaailma on ollut niin vaaleanpunaista. Ilon ja onnen halusi jakaa kaikille valokuvien muodossa. Onko se väärin? Blogia haluan ehdottomasti vielä pitää ja jatkaa kirjoittelua Veerasta ja hänen kuulumisistaan.

Pistäkäähän kommenttiboxi laulamaan ja kertokaa omia mielipiteitänne :)

2 kommenttia:

 1. Itsehän olen myös lähinnä instassa jakanut tytön kuvia (muistan kyllä kysyneeni luvan siihen joskus:D), joten muakin pitää sitten infota tästä päätöksestä!
  Kuitenkin, mun mielestä toi on kyllä ihan henkilökohtainen päätös ja vaan te voitte päättää mikä teistä tuntuu oikeelta. Tiedän kyllä mitä tarkoitat kun sanot että tätä kauttahan sukulaiset näkee tytön kuvia mutta ennen kaikkea teidän pitää ajatella sitä mikä tekee teidän olon mukavimmaksi. Jos tytön kuvien laitto (tai ainakin niin että kasvot näkyy) tänne ahdistaa niin miksi sitten pitäisi tehdä niin? Olen tietysti vähän biased koska näen neitiä usein ja saan muutenkin kuvapäivityksiä jatkuvasti ;) mutta tärkeintä musta on kuitenkin se, miltä teistä tuntuu laittaa tytön kuvia tänne.
  Mulla on instassa yksi kaveri, joka laittaa lapsestaan kuvia mutta en muista olisinko ikinä siellä nähnyt sellaista kuvaa, missä pojalla näkyy kasvot. Eikä se minua ole haitannut, vaikka välillä olisi kiva nähdä miten hän on muuttunut.

  Summasummaarum ja romaani, mutta siis tee mitä itse haluat ja muut saa sitten sopeutua siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oot kysynyt aina lupaa kuvien julkaisuun ja lupa myönnetty ;) Muutamassa blogissa tästä asiasta on ollut puhetta ja sitä kautta myös ite alkanut enemmän miettimään asiaa. Ikinä ei haluisi ajatella sitä negatiivisinta puolta, mut fakta on se, että nykyään vaan se täytyy ottaa myös huomioon. Kaikenlaisia ihmisiä kun löytyy, hyi olkoon. Mutta joo, ehkä ainakin pientä rajoitusta tulee kasvokuvien määrään, täytyy vähän miettiä :)

   Poista