lauantai 10. lokakuuta 2015

Pinterest // Balcony Ideas

Olen oikea haaveilija. Mulla on paljon suunnitelmia kotiin, sisustukseen, parvekkeelle, pihaan. Siksi olenkin Pinterestin suurkuluttaja. Voi kun olisikin rajattomasti rahaa :D
Nyt on vuorossa seuraava haaveilun aihe nimittäin parvekkeen sisustusideoita. Parvekkeen sisustusmahdollisuudet pohjautuvat paljolti sen mukaan, minkä kokoinen parveke on. Pieni, suuri, leveä vai kapea. Itse olen tehnyt suunnitelmia aika keskikokoiselle parvekkeelle, hieman leveämmän malliselle, jossa on kuitenkin myös hyvin pituutta.
Uudehko hitti taitaa olla nykyään lavoista tehdyt huonekalut, esimerkiksi pöydät ja "sohvat". Mielestäni ne on tyylikkäitä. Värimaailman pystyy itse valitsemaan maalaamalla. Itse pystyy myös säätelemään kalusteen ns. tyyliä. Ihan sileäpintaisella saa moderninkin näköisiä kalusteita kun taas rosoisuutta jättämällä saa tuotua vanhahtavaa ilmettä.
Myös pieneen tilaan saa tehtyä istuin alueen lavoista valitsemalla pienempiä lavoja.
Patja ja tyynyjä päälle ja lopputulos on kaunis!

Ylhäällä oikealla olevassa kuvassa on käytetty lavaa kivalla tavalla. En ole tullut edes ajatelleeksi, että niitä pystyisi käyttämään ns. sivupöytänä.
Myös tavallinen parvekekalusto on mieleeni. Pieni sohva ja pehmeitä tyynyjä. Tykkään kovasti köynnöskuvioisesta parvekekalustosta. Sohvan paikka parvekkeella on mielestäni kuten kuvissa näkyy päädyssä. Mikään parveke on tuskin niin tilava, että sohvan saisi keskelle ilman, että se tekee tilasta ahtaan. Toki jos tarkoituksena on rajata tilaa niin se on asia erikseen.
Pienen löhöilypisteen kaveriksi sopii (jos tilaa riittää) erillinen pöytä + pari tuolia -asetelma. Jos taas sohvaosasto on kovin suuri, ei erillistä pöytä&penkki comboa tarvita. Silloin pieni sohvapöytä riittää hyvin ja vaikka ylempänä näkyvä kapea sivupöytä lisäksi.

Mielestäni parvekkeelle ei suurta valaistusjärjestelyä tarvitse hankkia. Muutama kynttilä jos istuu iltaa tai sitten kevyet koristevalot kuten yllä näkyy.
Kesäiltoja on ihana viettää parvekkeella istuen tai nauttia aamukahvia auringon alkaessa sarastaa. Silloin viihtyvyys on tärkeää. Tossut jalkaan, viltti ympärille ja kuppi kuumaa. Aika täydellistä sanoisin.

Itsehän en ole mikään viherpeukalo, joten sen kummempia istutuksia ja kasvatuksia en omalle parvekkeelle laittaisi, mutta muutama kaunis kukka olisi kyllä kaunis lisä. 

*kuvat Pinterest*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti