lauantai 12. maaliskuuta 2016

Veera 8kk

Pieni tyttäremme täytti tänään jo huimat kahdeksan kuukautta. Keskiviikkona oli neuvola ja lääkäri ja päästiin taas kuulemaan vähän tämän hetken mittoja. 8,3 kiloa ja 71cm pituutta. Iso pieni tyttö jo. Kaikki oli muutenkin ok ja nyt voidaan pikku hiljaa alkaa siirtymään myös sormiruokailuun. Seuraava neuvola onkin vasta vuoden iässä. Hurjaa.

Veera istuu ihan hyvin itsekseen, kuitenkin hieman vielä heijailee yläkroppaa eli täytyy olla tarkkana. Hän pysyy konttausasennossa jo useita sekuntteja ja heiluu siinä. Eteenpäin ei kuitenkaan mene. Pakittaa, pyörii ympyrää sekä menee selältä vatsalleen ja toisinpäin. Huitoo jaloilla kovasti, nostaa peppua ja heiluttelee käsiä.
Veera nukkuu nykyään aina vatsallaan. Vaikka hänet nukuttaa selälleen niin kääntyy aina jossain vaiheessa vatsalleen. Hän osaa kääntyä jo päin ja avata käsiä kun häntä on ottamassa syliin. Niin hellyyttävää ! Veera on oppinut nyökkäämään ja sitä onkin erittäin hauskaa tehdä. Hän taputtelee pöytää sekä toisten käsiä. Hän hämmästelee ja tutkailee silmät pyöreinä asioita mm. omia sormiaan ja sitä kuinka niitä pystyy liikuttelemaan.
Veera antaa paljon pusuja. Erittäin märkiä sellaisia :D Välillä koittaa kylläkin purra kahdella pikkuisella hampaallaan... Hän kietoo kädet kaulan ympärille ja nojaa päällään, halaa. On erittäin kova juttelemaan ja jokeltamaan. Selkeästi on nuorella neidillä jo paljon asiaa. Väsyneenä Veera nauraa helposti ja sitä on ihanaa kuunnella. Paljon ei tarvitse edes päristellä tai muuten yrittää naurattaa kun neiti räkättää pientä omaa nauruaan.

Tuntuu, että vauvavaihe on jo todella takanapäin. Niin selkeästi on jo omaa luonnetta, asennetta, persoonaa. Leikkisyyttä, tunteita ja hassuttelua. Uusien asioiden opettelua, niiden oppimista ja toistamista. Parasta on kun Veera saa "seisoa" omilla jaloillaan ja pompotella itseään. Siinä saa mamma hyvää käsitreeniä samalla. Myös pomppukeinu on hitti. Voisin lyödä vaikka vetoa, että sitten kun meillä lähdetään liikkeelle, niin mennään ja kovaa ! Niin taisin jo raskausaikanakin sanoa, että meille on varmasti tulossa erittäin liikkuvainen tapaus.
Kaiken kaikkiaan meillä on erittäin iloinen ja aurinkoinen tyttö, joka on niin äärettömän rakas !<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti