lauantai 9. huhtikuuta 2016

Helposti kivaa arkeen - Lukuhetkiä

Huhtikuussa Kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina "ei ole mitään tekemistä". Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen - seuraa Kaksplussan Facebook -sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta!

On paljon kivoja juttuja, joita voi tehdä lapsen kanssa - ja vieläpä ilmaiseksi! Tietysti riippuu lapsen iästä, mimmoisia juttuja pystyy tekemään. Meidän melkein 9 kk ikäisen tytön kanssa yksi ehdoton lemppari kirjojen lukeminen ja kuvien katselu.
Suuren suosion meillä on saavuttanut "Silitä eläimiä" -kirja. Siinä jokaisella eläimellä on eri tuntuinen turkki, jota on kiva hipsutella. Veera on myös oppinut itse kääntämään sivuja ja hipsuttelee hellästi etusormella kirjan kuvia ja eläimiä.

Värikkäät ja suuret kuvat hämmentävät ja aiheuttavat hilpeyttä tytössä. Jokaisen sivun kohdalla neiti alkaa "juttelemaan" innokkaasti.
Toinen ehdoton hitti on musiikkikirja. On hauskaa heilutella sivuja edestakaisin , jolloin musiikista saa loistavia remix -versioita :D
Näihin satuhetkiin saa hyvin kulumaan aikaa ja olen yllättynyt siitä, kuinka kauan näinkin pienellä lapsella riittää keskittymiskyky kuvien katseluun ja laulujen kuunteluun.

Mukavaa yhdessä tekemistä, jossa vaihtoehtoja on monia. Musiikkikirja, kosketuskirja, lauluja, loruja... Omalla äänellään ja eläytymisellään pystyy tekemään saduista mitä mielenkiintoisimpia kuunneltavia.

Luetaanko teillä kirjoja?

Seuraavaksi omat ideansa teille kertoo Heidi

Käy lukemassa myös aiemmat vinkit arkeen:
Our Journey // Kotityöt Taaperon Kanssa
Hei Meillä Valvotaan // Päiväbileet
Kadun Aurinkoisella Puolella // Lorupussi
Kädenjälkiä Sydämessä // Temppurata
Hulivilini // Ainakin Melkein
Sosetta Ja Sotkua // Vauva- Ja Taaperojumppa

16 kommenttia:

 1. Ooo me luetaan myös paljon ja usein. Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus :) Lukeminen on tärkeää, kehittää hyvin sanavarastoa pienestä pitäen. Päiväkodissa työskennelleenä voin sanoa, että lapsista huomaa jos ei ole luettu kirjoja. Sanavarasto ja ymmärtäminen on ihan eri tasolla.
  Meillä myös siis paljon kirjoja käytössä ja jos alkaa samat vanhat tulemaan korvista ulos niin suunnataan kirjastoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meilläkin varmasti tulee kirjasto tutuksi myöhemmässä vaiheessa :)

   Poista
 3. Meillä kanssa Leevi tykkää lukea ittekseen ja että luetaan yhdessä satuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla !
   Se on varmasti monen lapsen mielestä kivaa puuhaa :)

   Poista
 4. Paljon luetaan ja Eino innostui keksimään itse kuvista omia tarinoita! Taas ihan uusia ulottuvuuksia aukeni ja mikä mielikuvitus lapsilla on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta ! Ainakaan ei helposti kyllästytä samat kirjat, kun itse pääsee keksimään ihan uusia tarinoita. Mahtavaa, miten lapset osaavat käyttää mielikuvitustaan :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ♡ Meillä tykätään myös paljon kirjoista ja niitä tuleekin luettua muutamat päivässä. Suosikit on juurikin kaikki mistä lähtee ääntä ja kuopus tykkää myös kaikista missä on jokin karva tai rapiseva kohta joita saa sitten tunnustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea<3 Aika samoilla linjoilla mennään siis teillä myös :)

   Poista
 6. Meillä lukeimen on yksi Olivian lempipuuhista! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 7. meillä on tuo sama norsubody! :D Lukeminen on kyllä aivan ihanaa silloin kun lapsikin on innoissaan ja haluaa tutkia kirjoja yhdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin söpö !:D
   Niin on ja kun lastenkirjoja on niin monenlaisia, musiikkikirjoja, hipsuteltavia kuvia yms.. !

   Poista