perjantai 15. huhtikuuta 2016

Vanhempainvapaa päättyy

Itku pitkästä ilosta ja niin edelleen...
Näin se päivä koitti. Aivan yllättäen, vaikka kuitenkin ollut tiedossa alusta saakka. Vanhempainvapaani päättyy tänään. Jos palaisin heti vanhempainvapaan päätyttyä töihin, Veera menisi päiväkotiin maanantaina. Miten ihmeessä pystyisin siihen ? Olen onnellinen, että jatkan vielä hoitovapaan muodossa tyttäremme kanssa kotona oloa. En millään pystyisi olla hänestä erossa kahdeksaa tuntia päivässä, en vaan pystyisi. Enkä tiedä pystyisikö hän olemaan minusta erossa niin pitkään.
Vaikka jatkankin vielä kotona, etsin koko ajan osa-aikaista ilta-/viikonlopputyötä tai mahdollisesti etätyötä. Kaipaan työntekoa eikä lisätienistikään olisi pahitteeksi. Eli jos tiedät jonkun, ketä kaipaa ahkeraa työntekijää niin HEP - täällä ollaan!

Varmasti olisi taloudellisesti kannattavampaa mennä jo nyt töihin, sitä en kiellä. Mutta Veera on pieni vain kerran. Hän on vauva vain kerran. Sitä yhtä kertaa ei saa takaisin. En halua missata hänen ensimmäisiä sanojaan, ensimmäisiä askelia, ensimmäisiä mitään. Haluan olla paikalla. Tänään on hieman tunteellisempi päivä, vaikka käytännössä mikään ei muutukaan.

Hoitovapaalla suoritan siis opinnoistani näyttötutkinnon ja sen jälkeen olisi tarkoitus valmistua. Tarkkaa ajankohtaa en tiedä, mutta syksyyn mennessä haluan saada paperit ulos. Alustava suunnitelma on, että olisin kotona syksyyn saakka ja sitten menisin töihin. Toki mikään ei ole varmaa vielä, katsotaan katsotaan.

Nyt kuitenkin kun saan jäädä vielä kotiin aion nauttia täysillä. Olen kyllä nauttinut tästä 9 kuukaudestakin, mutta välillä mielessä kaivelee, että olenko sittenkään ihan täysin. Kaikki on ollut niin uutta ja opettelua, että välillä on menty pelkkä suoritusvaihde päällä ja rentous on jäänyt vähäisemmälle. Nyt "uskaltaa" jo ottaa rauhallisemmin ja lähteä vaikka kahvilaan Veeran kanssa ilman paniikkia. Ymmärtääköhän kukaan mitä ajan takaa..?

Haluaisin mennä Veeran kanssa johonkin muskariin tai tapaamisiin, missä olisi muitakin lapsiperheitä. Haluan käydä kävelyillä, puistossa, nauttia auringosta, leikkiä ja laulella. Kesälle on suunnitelmissa tehdä pieni bucket list, mitä kaikkea kivaa keksittäisikään. Siitä lisää myöhemmin :)

Mimmoisia tunteita teillä on vanhempainvapaan päättyminen herättänyt? Oletteko palanneet töihin/opiskelemaan vai jääneet vielä kotiin?

2 kommenttia:

 1. Mukava blogi :) Minulla loppuu äitiysloma kesäkuussa ja kotona olisi tarkoitus olla vielä ainakin vuoden verran. Mitä opiskelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)!
   Kyllä sitä vaan mielellään on kotona pienen kanssa :) Opiskelen merkonomiksi.

   Poista