lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannus 2016

Meillä ei ollut vielä torstainakaan selkeitä suunnitelmia juhannukselle. Ajateltiin, että ollaan ihan rennosti, nähdään mahdollisesti kavereita ja grillaillaan. Ei ollut tietoa missä ja milloin. Perjantaina aamupäivällä pari kaveria kävi meillä kahvilla ja ruvettiin suunnittelemaan iltaa. Päätettiin, että istutaan meillä iltaa, grillataan ja lämmitetään sauna.

Oltiin hetki vietetty aikaa meillä kunnes ruvettiin miettimään, että pitäisikö sitä lähteä myöhemmin käymään kaupungissa. No eihän sitä niin vain lähdetä kun on lapsi, joten soitin äidilleni ja kysyin onko hänellä suunnitelmia illaksi. Ihana äiti sanoi, että voi ottaa Veeran hoitoon vaikka yöksikin. Apua, yöksikö?! Pienen tuulettumisen kaipuu on ollut jo niin kova, että päätin rohkaistua. Kyllä, Veera voi tulla yökylään. Pakkasin Veeran laukun valmiiksi, tytölle vaatteet niskaan ja autolla kohti mummilaa.
Kotona tuli todella outo tunne - nyt mä voin rentoutua ! Avasin siideritölkin ensimmäistä kertaa melkein kahteen vuoteen. Vähän sama tunne kun ensimmäistä kertaa alkoholiostoksilla - onkohan tää nyt ihan sallittua? Enpä kauaa mietiskellyt tai murhetinut vaan nautin täysillä ja vietin mahtavaa aikaa ystävien kanssa!
Lähdettiin kaupunkiin ja n. puoli kahdelta mentiin käymään baarissa. Tanssittiin ja naurettiin. Muistan sanoneeni ystävälleni, etten halua tämän illan päättyvän. Mulla oli ensimmäistä kertaa aikoihin tunne, että olen muutakin kun vain äiti. Olin se sama Janina, joka kaksi vuotta sitten irroitteli täysillä vailla huolta huomisesta.
Laitoin yöllä äidilleni viestiä miten heillä menee, mutta (jostain syystä kello kolme) ei tullut mitään vastausta. Untenmailla siis! Baarin jälkeen lähdettiin vielä meille takaisin, mutta siihen loppuivat mun voimat. Hyvä emäntä menee ensimmäisenä nukkumaan :D Aamulla heräsin kahdeltatoista, mitä luksusta! Olotila oli tuskan ja kärsimyksen yhdistymä, mutta ilta oli kyllä sen arvoinen. Sain kasattua itseni (ja miehen) kolmeen mennessä päivällä ja lähdettiin äidin luo ison ikävän kera halimaan tyttöä.
Äidin luona oli onnellinen, juuri pitkiltä päiväunilta herännyt tyttö vastassa. Yö oli mennyt loistavasti ilman yhtäkään heräämistä. Miksiköhän kotona ei tapahdu niin?
Mummi osti joku aika sitten Veeralle oman uima-ammeen, joka oli nyt kokeilussa - tosin ilman vettä. Täytyy kokeilla tuota nyt lähipäivinä, sillä Veera rakastaa vettä ja kylpemistä. Puhuttiin myös, että tuosta saa tehtyä pienen pallomerenkin helposti. Monikäyttöinen siis! Nyt vaan lämpimiä ilmoja kiitos, niin saa leikkiä vesileikkejä ulkonakin.

Oli kyllä ihanan rento ja virkistävä juhannus. Kunnolla tuulettuminen antoi hyvin puhtia ja nyt voikin pitää toiset kaksi vuotta taukoa taas. Eikai sentään, mutta ei nyt heti ensi viikonloppuna uudestaan kuitenkaan.

Miten teidän juhannus meni?

Ps. Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Olisi mukavaa jos voisit käydä täyttämässä tämän kyselyn. Vastaaminen kestää vain hetken. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Hyvin ne lapset pärjää yökylässä :) itelle se alkuun onkin hankalaa :D ja hakiessa ihan valtava ikävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pärjäävät ! Mammalle se vaikeampaan ensin olikin :D

      Poista