lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kiirettä ja uniongelmia

Ollaan asuttu täällä uudessa kodissa nyt vajaa kaksi viikkoa. Arki on lähtenyt hyvin käyntiin ja ollaan kyllä viihdytty. Muutamat tavarat hakevat vielä vähän paikkaansa ja vanha tv-taso pitäisi saada pois tieltä. Hankittavaakin on, mm. pieni ruokapöytä ja tuolit. Eli täysin valmista täällä ei vielä ole. Päivät ovat todella kiireisiä, kun jokaisen pienen vapaan hetken tullen yritän laittaa aina paikkoja kuntoon. Tätä kiirettä ei yhtään helpota se, että uniongelmat tässä talossa ovat palanneet. Ensimmäisille päiväunille Veera nukahtaa ihan hyvin ja saattaa nukkua tunninkin. Toisille päiväunille on jo haaste saada nukahtamaan. Kello lähestyy aina iltaa, kunnes totean, että mennään suoraan vain yöunille. Hänet saattaa saada nukahtamaan klo 19-20 aikaan, mutta herää aina uudelleen. Sitten alkaa loputon itku ja väsymyskitinä, eikä sylissä, sängyssä, lattialla, missään ole hyvä. Se on todella raskasta. Yksi yö sain hänet nukahtamaan vasta yhdeltä yöllä. Tämä alkoi ihan yhtäkkiä ja on kestänyt nyt noin viikon.
Blogi on päivittynyt todella harvakseltaan juuri tämän vuoksi. Ei yksinkertaisesti ole aikaa, muuta kuin keskellä yötä. Ja itsenikin on pakko nukkua joskus. Toivottavasti ymmärrätte ! Haluaisin välillä edes hetken tehdä omia juttuja, kuten blogata, mutta silti tuntuu etten haluaisi yhtään olla yksin. Ristiriitaista. Mies on päivät tottakai töissä ja olen yrittänyt saada päiviksi aina seuraa itselleni. Veera viihtyy leikkien hetken yksin, mutta on jo niin liikkuvainen, että jatkuvasti saa hakea häntä pois koiran vesikipolta tai kiipeilemästä ties mistä. Hänelle on tulossa kaksi uutta hammasta ja toisaalta toivon, että nämä iltaitkut johtuvat niistä. Se antaisi pientä lohtua, että tämä vaihe menee kohta ohi. Vali-vali-vali. Anteeksi, että tästä tuli nyt täyttä valitusta. Haluaisin kirjoittaa paljon ja aiheitakin on riittämiin, mutta ei aikaa.
Positiivisia juttuja, päivälenkit koiran kanssa ovat paljon helpompia nykyään kun pääsee vaunujen kanssa menemään. Huomattavasti mielyttävämpää kuin kantaa melkein 10 kilon painoa rintarepussa. Rocky on myös oppinut ihan hyvin kävelemään vaunujen kanssa, hiljaa hyvä tulee. Ei olla siis käyty vaunulenkeillä koiran kanssa yksin ennen. Opeteltavaa on vielä kun hihna on löysällä, ettei Rocky kävele vaunujen eteen. Muuten menee oikein kivasti lenkit.

Veeran 1 -vuotisjuhliin on kuukausi ja suunnitelmat ovat jo kovassa vauhdissa. Teema on selvä ja tarjottavat tiedossa. Kuuluuko synttärijuhliin lähettää viralliset postikutsut vai riittääkö soitto/viesti? Kuinka olette toimineet? Synttärimekko tuli postissa pari päivää sitten ja samalla muutama muu uusi ihanuus neidille. Niistä lisää myöhemmin. Huomenna Veera täyttää jo 11 kuukautta, käsittämätöntä. Hän on oppinut valtavasti uusia asioita ! Yritän saada tehtyä 11 kk -postauksen tässä lähipäivinä.
Mitäs teille kuuluu? Onko vinkkejä tähän yöuniongelmaan?

2 kommenttia:

  1. Olisiko huono idea siirtyä yksiin pitkiin päiväuniin? Voi kestää hetken saada uusi rytmi. Aloittaa venyttämällä iltaa ja siirtämällä päivä unet järkevään kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voisi olla järkevin vaihtoehto. Täytyy kokeilla kuinka se lähtisi sujumaan. Nämä pelkät aamupäivän unet ei toimi :/

      Poista