sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kuinka meillä matkustetaan?

Meillä on autoilu sujunut aina todella hyvin Veeran kanssa. Tasainen hurina ja tiivis tunne turvakaukalossa ovat olleet varma nukutuskeino. Nykyään autossa ei ole nukuttukaan enää niin helposti. Eikä se oikeastaan haittaakaan, mutta kaikki matkat ovat olleet täyttä huutoa. Hieman makuuasennossa oleva kaukalo, sekä tiivis tunnelma eivät enää miellytäneetkään. Ihan sama kuinka paljon tyttöä viihdytti, leikitti leluilla, vähän jopa lahjoi, autoilu muuttui takuuvarmasta rentoutushetkestä pakolliseen pahaan. Ei auttanut muu kuin alkaa etsimään tytölle uutta istuinta.

Meillä ei autoillessa turvallisuudesta tingitä. Ei aikuisten eikä lasten kanssa. On tärkeää, että jokaisella on vyöt kiinni, puhelimella ei tekstailla ajaessa ja muutenkin ajetaan asiallisesti. On siis päivänselvä asia, että myös istuimen tulee olla turvallinen lapselle. Ensimmäinen turvakaukalo oli sopiva vajaan vuoden verran, mutta uudessa istuimessa toivoimme jo hieman pidempää käyttöikää. Pitkän käyttöiän lisäksi toivoimme tietynlaista monipuolisuutta. Meillä matkustetaan edelleen selkä menosuuntaan ja tullaan matkaamaan niin vielä pitkään. Istuimen asento saisi olla suhteellisen pystyssä, sillä tyttö ei viihdy enää ollenkaan paikoillaan maaten.

Löysimme OzBabyn valikoimasta kriteerimme täyttävän Britax - Multi-Tech II - turvaistuimen. Istuin sopii 9-25 kiloiselle lapselle ja sitä voi käyttää joko selkä menosuuntaan, kuten me käytämme tai kasvot menosuuntaan päin.
Istuimella on pitkä käyttöikä juurikin sen monipuolisuuden vuoksi. Säädettävän istuinosan leveyden, käyttömahdollisuuden 25 kiloon saakka sekä molemminpuolisen istuma-asennon ansiosta matkustamme tällä vielä pitkään.
Istuimessa on korkeat ja pehmustetut sivutuet, jotka antavat loistavan sivutörmäyssuojan. Päätukea pystyy myös säätämään korkeussuunnassa.
Meillä on ollut tämä uusi istuin käytössä nyt kaksi viikkoa ja voin kertoa, että autoilu on jälleen mukavaa. Veera tarkkailee ympäristöä innoissaan ja matkustaa mukavassa asennossa. Istuin on todella jämäkkä ja tukeva, eikä heilu mitenkään käännöksissä.
Olen todella tyytyväinen hankintaamme ja suosittelen muillekin, kenellä uuden istuimen osto on edessä.
*Yhteistyössä OzBaby

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti