tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kysymyksiä ja vastauksia

Teillä oli viikko aikaa esittää kysymyksiä, mitä ikinä mieleen juolahtikaan. Kysymyksiä tuli mukava määrä ja nyt on aika vastata niihin !

Jos olisit koira, minkä rotuinen ja minkä niminen olisit ?
Mulla ei ole kokemusta monista roduista, joten vastaan Amstaffi. Välillä tuntuu, että Amstaffit ovat ihan oma eläinlajinsa. Ne ovat hönttejä ja kovapäisiä (ainakin meidän jätkä), mutta todella lempeitä ja ihmisrakkaita. Niiden touhuille saa toden totta nauraa. Nimeltäni olisin varmaan Diva :D
Olisitko mielummin orava vai käärme ? Perustele.
Orava. Käärmeet ovat pelottavia ja ällöttäviä, enkä haluaisi olla sellainen.
Mitä ruokaa söisit lopun elämääsi, jos saisit valita vain yhden ?
Kinkkukiusausta. Mun ehdoton hitti ruoan valmistuksessa.
Muuttaisitko mielummin johonkin köyhään kehitysmaahan, jossa olisit onnellinen vai jäisitkö Suomeen, jossa olisit onneton ?
Muuttaisin kehitysmaahan. Mielestäni onnellisuus on tärkeintä ja jos olisin onnellisempi muualla kuin Suomessa, muuttaisin.
Jos saisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ?
Mieheni. Olisi mielenkiintoista nähdä arkea ja elämäämme hänen silmin. Millaista elämä tässä taloudessa on meidän kanssamme ja päästä syvälle hänen ajatuksiinsa :D
Minkä supervoiman haluaisit mieluiten ?
Kyvyn lukea ajatuksia. Toki välillä se voisi olla ahdistavaa, stressavaa tai älyttömän koomista. Olen ehkä vähän utelias ihminen, siksi tämä valinta.
Jos vaatekaapistasi löytyisi tie Narniaan, kenet ottaisit mukaasi seikkailemaan ?
Ottaisin mukaan parhaan ystäväni Merikan. Paras ystävä (kohta) 24 vuoden ajalta, jonka kanssa kuitenkin ollaan saatu viettää aivan liian vähän aikaa yhdessä. Hänen kanssaan lähtisin seikkailulle.
Missä asioissa olet joustava äiti ja missä puolestaan ehkä normaalia tiukempi ?
Olen joustava maalaisjärjellä ajateltavissa asioissa. 1 -vuotiaan kanssa ei mielestäni kovin paljon ole erimielisyyksiä, joissa "jomman kumman täytyy joustaa". Tiivistetysti tämän hetken mukaan sanoisin, että olen joustava asioissa, jotka eivät vahingoita tai aiheuta muuten haittaa. Vahvasti silti minussa alkaa ilmetä aika tiukankin äidin piirteitä. Ei on ei ja kiukuttelu ei muuta asiaa. Yhdessä asiassa olen täysin ehdoton, asia jota en voi ymmärtää. Kaupassa tuotteen avaaminen ennen ostoa, esimerkiksi juoma, välipala, mikä vain.
Jos saisit 100 euroa käytettäväksi vain itseesi niin mihin käyttäisit sen ?
Uusisin vaatevarastoani. Hyökkäisin ale-ostoksille ja törsäisin hyvällä omallatunnolla. Nykyään en raaski tuhlata rahaa itseeni, vaikka oikeasti jotain tarvitsisinkin.
Kumman kaa: Teemu Selänne vai Peter Franzen ? Miksi ?
Vastaan Teemu Selänne vain siksi, että Peter Franzen on minulle hyvin tuntematon henkilö pois lukien muutama elokuva, jonka olen häneltä nähnyt.
Jos saisit antaa miehelle yhden kokemuksen naisena niin mikä se olisi ?
Synnyttäminen. Sitä ei ikinä osaa kertoa, kuvailla, selittää miltä se kaikki tuntuu, vaikka mies olisikin vierellä jakamassa koko kokemuksen.
Onko äitiys vastannut odotuksiasi ? Mikä oli suurin muutos tultuasi äidiksi ?
On ja ei ole. Äitiys on henkisesti paljon raskaampaa kuin mitä osasin kuvitella. Tunteet heittelevät nopeastikin, ainakin itselläni. Tunneside omaan lapseen on myös selittämättömän suuri. Kirjoitin hieman synnytyksen jälkeen postauksen aiheesta: Äitiyden odotukset vs. todellisuus
Mikä on ihaninta äitiydessä ? Mikä kamalinta ?
Ihaninta on seurata oman lapsen kasvua ja kehitystä. Jokaisesta pienestäkin uudesta asiasta on valtavan ylpeä. Ihaninta on myös oman lapsen osoittama rakkaus ja hellyys. Märät ja kuolaiset pusut, tiukat halaukset, hymyt sekä nauru, joita pieneltään saa.
Äitiydessä mikään ei ole kamalaa, mutta toki on -ei niin mieluisia- hetkiä. Sanoisin, että haastavinta ovat päivät, jolloin yrittää jaksaa arjessa, vaikka väsymys ottaa valtaa.
Mistä pidät itsessäsi ?
Positiivisuudesta ja kyvystä etsiä asioista aina jotain hyvää. Olen myös mielestäni hyvä kuuntelija.
Kahden päivän krapula vai kolme päivää non-stop kiukkuttelevaa lasta ?
Kolmen päivän kiukuttelut. Kolmannen päivän jälkeen voi olla, että hiukset, järki ja kaikki muukin päästä olisi kadonnut, mutta kaksi päivää krapulaa on vielä pahempi.
Jos saisit tehdä elämässäsi ihan mitä vain, mitä se olisi ?
Rakennuttaisin unelmieni asunnon, kävisin lomalla ulkomailla ja nauttisin. Tekisin pikkulapsi ajan töitä kotona, ehkä ryhtyisin myöhemmin yrittäjäksi.
Jos saisit menneisyydessäsi muuttaa jotakin, mitä se olisi ?
En usko, että muuttaisin mitään. Olen nauttinut ja elänyt täysillä, toki hölmöillytkin, mutta ne asiat ovat muovanneet minusta sellaisen ihmisen, joka tänä päivänä olen.
Onko suklaa karkkia, vai vaan suklaata ?
Suklaa on suklaata.
Oliko Veeralle mietittynä muita nimivaihtoehtoja ?
Emme tienneet syntyykö meille tyttö vai poika, mutta tytön nimenä oli Venla aina syntymään saakka. Synnytyksen jälkeen todettiin, että hän näyttää Veeralta, eikä Venlalta.
Missä näet itsesi viiden vuoden päästä ?
Viiden vuoden päästä asumme omistusasunnossa, minulla on työpaikka ja meillä on toivottavasti kaksi lasta.
Uskotko horoskooppeihin ?
Uskon osittain. Luen horoskoopit lähes päivittäin ja usein monen mutkan kautta osaan yhdistää ne elämääni. Mielestäni on myös omalla tavallaan hauskaa uskoa niihin.
Lapsuuden lempi ammatti ?
Näyttelijä. Se oli unelma-ammattini pitkään lapsuudessa.
Pehmis vai irtojäätelöpallo ?  
Irtojäätelöpallo - sitruunalakritsi.
Mansikka vai vadelma ?
Mansikka.
Kesä vai talvi ?
Kesä. En tykkää kylmästä, loskasta ja pimeästä.
Mikä on elämän tarkoitus ?
Tämä on vaikea. Vastaan kuten parhaiten osaan omalta näkökannaltani. Elämän tarkoitus on jokaisen rakentaa itselleen hyvä ja turvallinen polku, jota kulkea. Tehdä tilaa rakkaille ja läheisille, jotka haluaa vierelleen. Elämästä on tarkoitus tehdä juuri omannäköinen, jossa itsellä on hyvä olla. Se voi olla yksin, yhdessä, lapsien kanssa tai ilman. Elämästä kuuluu nauttia, joten vapaa-ajan lisäksi on tärkeää tehdä työtä, jota rakastaa ja jossa viihtyy. En osaa vastata miksi olemme täällä tai mikä on ihmisen tehtävä. Uskon siihen, että täällä ollaan vain kerran, joten on tärkeää osata olla myös kiitollinen.
Mitä teet työksesi ? Aiotko vielä kouluttautua lisää ?
Jäin äitiyslomalle kesken merkonomin opintojen. Nyt hoitovapaalla sain markkinointi- /viestintäassistentin työprojektin, joka on määräaikainen. Tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole jatko-opiskella, kunhan nuo merkonomin opinnot saan päätökseen. Kaipaan työntekoa, joten sen vuoro seuraavaksi. Ikinä ei voi tietää tulevaisuudesta, jos innostunkin opiskelemaan lisää.
Henkireikäsi arjessa ?
Kahvi, haha. Keskusteluseura. Auttavat ihmiset. Toisten tuki on parasta, mitä voi saada. Myös blogi on tärkeä paikka minulle, jossa pääsen purkamaan ajatuksiani.
Miten jaatte arkea ?
Meillä on muovautunut ihan hyvä jako arjen tehtävissä. Mies hoitaa juoksevat asiat, kuten kaupassa käynnin. Koiran lenkit ovat enemmän hänen vastuullaan. Hän tekee myös kerran viikkoon suursiivouksen. Minä puolestaan pidän yleissiisteydestä huolta ja hoidan enemmän tytön syötöt ym. asiat.
Mitä äitiys on opettanut sinusta itsestäsi ?
En ole super-ihminen, joka jaksaa aina. Välillä on myönnettävä itselleen, että kaikkeen ei pysty - eikä tarvitsekaan. Olen oppinut kuuntelemaan itseäni paremmin. En yritä miellyttää kaikkia vaan teen niinkuin itsestäni tuntuu hyvältä.
Mitä pidät tärkeänä Veeran kasvatuksessa ?
Minusta on tärkeää asettaa selvät rajat, kuitenkin antaen lapselle mahdollisuuden oppia itse. Rajat täytyvät olla selkeät sekä reilut. Haluan selittää, miksi toimimme tietyllä tavalla ja miksi jokin käytös ei ole toivottua. On tärkeää kuunnella lasta ja olla läsnä, antaa turvaa ja olla luotettava. Haluan olla se henkilö, jolle Veera pystyy aina tulla kertomaan ja kysymään asioista. Haluan kasvattaa Veerasta itsevarman sekä itseään, että muita kunnioittavan ihmisen. Myös hyvät käytöstavat ovat minulle tärkeitä !
Mikä on rankinta vauvavuodessa ?
Väsymys ja välillä riittämättömyyden tunne.
Mikä on miehessäsi parasta ?
Hän on luotettava. Hän on aina valmiina auttamaan perhettään ja ystäviään. Hän laittaa muut itsensä edelle - vaikka aina ei tarvitsisi. Kun hän aloittaa jonkin asian, hän tekee kerralla kunnolla ja huolella.

4 kommenttia: