sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Mitä onnellisuus vaatii?

Kävin eilen ystäväni kanssa kahvilla ja kuten yleensäkin naisten tavoin, paransimme maailmaa. Mikä elämässä on tärkeintä? Mitä onnellisuus vaatii? Voitko itse päättää olevasi onnellinen vai vaikuttavatko siihen ulkopuoliset tekijät? Myöhemmin illalla hän lähetti minulle kaksi mielenkiintoista blogikirjoitusta kyseisestä aiheesta. Jos sinua kiinnostaa käydä lukemassa, niin tekstit löytyvät Johanna Elomaan blogista.
Mitä onnellisuus itsessään on? Onko se hetkiä ja tilanteita elämässä, rahaa ja materiaa vai onko se kentien matkustelun tuomaa kokemusta maailmasta? Jokainen ihminen itse määrittelee, mitkä asiat tekevät itsensä onnelliseksi. Toiset tarvitsevat siihen kokemuksia maailmalta, nähtävyyksiä ja eri kulttuurien kohtaamisia. Toiset ovat onnellisia uusista hankinnoista, tarvikkeista ja vaatteista. Toisille onnellisuus koostuu arjen pienistä hetkistä, hyvästä ruoasta ja läheisten seurasta.
En väitä, ettenkö itse olisi onnellinen ulkomaanmatkasta tai, etteikö uusi vaatekerta piristäisi mieltä. Todellakin, olisin äärimmäisen onnellinen. Mutta kuinka pitkään onnellisuus kestää, jos se täytyy aina ostaa. Jos tavoittaisin onnellisuuden tunteen ainoastaan rahaa käyttämällä. Itselläni ei ole varaa tällä hetkellä käydä ulkomailla jatkuvasti tai viikoittain täyttää vaatekaappiani uusilla ihanuuksilla. Ja, koska näihin asioihin en voi onnellisuuttani perustaa, täytyy se pohjautua johonkin aivan muuhun. Vai olisinko sitten vain suosiolla onneton? En.
Minut tekee onnelliseksi perhe ja ystävät. Oma tyttäreni tekee minut onnelliseksi päivittäin. Olen onnellinen siitä, että minulla on koti, jossa viihdyn. Minut tekee onnelliseksi kuppi (tai kaksi) kuumaa kahvia. Minut tekee onnelliseksi kesän lämpö ja rauhalliset lenkit koiran kanssa. Minut tekee onnelliseksi se, että voin jakaa ajatuksiani täällä blogissa muiden ihmisten kanssa. Vuorovaikutus. Minut tekee onnelliseksi se, että minulla on läheisiä, useitakin, kenelle voin aina soittaa kun siltä tuntuu - ja he voivat minulle. Minun onnellisuuteeni riittää pienet asiat, arkiset asiat. Materiaalionnellisuus on vain plussaa, Harvinaista herkkua, sanoisin.

Nyt haluankin kuulla, mikä tekee juuri Sinut onnelliseksi?

10 kommenttia:

 1. Perhe ❤️ Lapsen myötä on oppinut katsomaan maailmaa eri vinkkelistä. Esimerkiksi tänään olin onnellinen ihan vaan siitä hetkestä kun kävelin kaksin koiran kanssa rypsipellon laitaa ja oli niin ihanan rauhallista ja kaunista! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi tuo paljon uutta näkökantaa elämään, asioita, pieniäkin, oppii arvostamaan ihan eri tavalla :)

   Poista
 2. Todella hyvä kirjoitus! Nuorena onnellisuus perustui materiaan tai jonkin asian saavuttamiseen. Nykyään taas ymmärrän, että onnellisuus koostuu pienistä asioista. Halaus, keskustelu ystävän kanssa, nauraminen niin kauan että kyyneleet tulee silmiin, taaperon tuhina, teinin päätön lörpötys joka haluaa kertoa äidille kaiken ja sana äiti. Onnelliseksi tekee myös kuppi kahvia, hyvä ruoka ja laiskat aamut. Onnellisuus koostuu hetkistä läheisten kanssa. Ja eihän ole mitään parempaa kuin luonto ja upeat sääilmiöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti ! Olen kanssasi samaa mieltä. Ennen ajattelin myös, että tuhlailu ja uusien asioiden osto tuo onnellisuutta. Tuo se vieläkin, mutta on tärkeää huomata ne pienet asiat, jotka todellisuudessa ovat niitä suuria asioita. Ne ovat paljon tärkeämpiä :)

   Poista
 3. perhe se on täälläkin! :) ja ne arjen pienet hetket - hyvin nukuttu yö ja iloinen "ääääitiiiii, kukkuu!" herätys. Lapsen riemu uuden oppimisesta ja leikkipuistossa tai rannalla leikkimisestä. Käsikädessä kävely miehen kanssa... ihania asioita myös nuo sinun listaamasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi <3

   Poista
 4. Aivan ihana kirjoitus ihanalta ja fiksulta naiselta. Niin ja kiitos vielä maailmanparannus - hetkestä. <3 Mulle itselle onni ja onnellisuus merkitsee elämän mittaista tutkimusmatkaa, joka ei varmaan koskaan tule täysin valmiiksi.

  Tietyllä tavalla voin sanoa, että olen myös opetellut olemaan onnellinen. Vielä muutamia vuosia sitten mun onni koostui hyvin erilaisista, huomattavasti pinnallisemmista asioista kun tänä päivänä. Saatoin tehdä ennen paljon asioita, joista en nauttinut ihan vaan sen takia että "niin kuului tehdä". Tällä hetkellä suurta onnea mulle tuottaa ne muutamat ihanat ystävät joita mulla on ja joiden kanssa voin jutella mitä tahansa ja milloin tahansa. Onnea on myös mm. pitkät kävelylenkit, meren tuoksu, mukavat kahvihetket ja sopivasti haastava työ.

  Onni on mun mielestä tietyllä tapaa myös hyvin henkilökohtainen asia. Jokaisen pitäisi antaa olla onnellinen juuri sillä omalla tavalla (kunhan siihen ei sisälly rikollista toimintaa,toisen ihmisen tahallista satuttamista tms). Usein kuitenkin monille ilmenee tarvetta arvostella toisen tapaa elää, toisen tapaa olla onnellinen (kyllä, olen itsekin sortunut tähän)sen sijaan, että yrittäisi ymmärtää että onnea on niin montaa erilaista, eikä se muodostu kaikille samasta kaavasta.

  Ps. Kirjoitin ihan liikaa, mutta tää on vaan niin mielenkiintoinen aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella pitkästä vastauksesta, johon selvästi oli perehdytty ja käytetty aikaa<3

   Todella hyvä huomio tuo toisten onnellisuuteen "puuttuminen". Kaikki eivät iloitse samoista asioista, toiselle jokin asia tuo onnea, toiselle päinvastoin. Niinkuin sanonta kuuluu "toisen onni ei ole toiselta pois" ja näinhän se juuri onkin ! On tärkeää antaa jokaisen toteuttaa itseään haluamallaan tavalla ja nauttia juuri niistä asioista, jotka tekee itsensä onnelliseksi. Ei miettiä, mitä muut asiasta ajattelevat.

   Tämä on aihe, josta voisi puhua loputtomiin. Niin paljon huomioita, mielepiteitä, mielenkiintoisia näkökulmia...

   Ja kuten itse sanoitkin, onnellisuuden lähde saattaa samalla henkilöllä muuttua - iän, kokemusta, monienkin asioiden kautta. Itse koen, että nimenomaan ikä ja tottakai oma lapsi on kasvattanut ja on huomannut ne "todelliset" asiat, joista kannattaa olla kiitollinen.

   Huh, kommenttisi oli ehkä pitkä joo, mutta niin oli mun vastauskin ! :D Ehkä pidetän lähipäivinä uus turinatuokio ;)?

   Poista
 5. Ehdottomasti pidetään, suuri osa maailmasta jäi vielä parantamatta! ;)

  VastaaPoista