keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Paljon onnea rakas yksivuotias tyttäreni!

Tämä päivä on ollut todella tunteikas. Omaksi hämmästyksekseni en ole kuitenkaan itkenyt, kuten kuvittelin. Aamu alkoi suurella määrällä haleja ja pusuja antaen. Minun pieni tyttöni on vuoden vanha! Tuijottelin kelloa, 8:43, tasan vuosi sitten samaan aikaan kuului ensimmäinen parkaisu. Tasan vuosi sitten sinut juuri laskettiin syliini. 13:00, vuosi sitten samaan aikaan ensimmäiset vieraat tulivat sairaalalle katsomaan pientä prinsessaa.
Tänään, vuosi myöhemmin, tuo pieni prinsessa on hyvinkin eläväinen TAAPERO. Apua, meillä asuu taapero! Hymyilee, metelöi, juttelee, nauraa. Taputtaa ja tanssahtelee. Seisoo ja ottaa askeleita tuen kanssa. Silittää Rockyä ja reagoi kaikkiin koiriin sanomalla "uhh". Kiipeilee joka paikkaan ja konttaa päämäärätietoisesti aina imurin luo. Rakastaa vettä ja kylpemistä. Vierastaa hieman uusia tuttavuuksia, välillä vanhojakin, erityisesti miespuolisia henkilöitä. Roikkuu lahkeessa ja joskus sanoo selkeästi "äiti".
Joka päivä hämmästelen sitä, kuinka ihmeellistä pienen lapsen kehitys on. Kuinka paljon ensimmäiseen elinvuoteen mahtuu uuden oppimista, onnistumisia, kolhujakin. Kunka paljon tunteita mahtuu tuoreeseen äitiin, joka opettelee uutta arkea lapsen kanssa. Joka kohtaa paljonkin väsymystä, epätoivoa ja huolta, mutta vastaavasti myös rakkautta, onnea ja ylpeyttä. Lapseni ensimmäinen vuosi on ollut minun elämäni nopein vuosi. Se on ollut merkityksellisin, rakkain ja varmasti myös rankin vuosi. Mitään en vaihtaisi.
Hyvää syntymäpäivää rakas yksivuotiaani<3

8 kommenttia: