sunnuntai 14. elokuuta 2016

Sosiaalinen viikonloppu

Viikonloppu on ollut täynnä ohjelmaa ja jatkuu täytenä loppuun asti. Perjantaina aamupäivällä ahkeroin ja käytin tytön päiväuniajan siivoten. Välillä tuntuu niin turhalta kerätä leluja ja tavaroita takaisin paikoilleen kun muutamien minuuttien jälkeen näky on jälleen kaikkea muuta kuin siisti.
Iltapäivällä kun mies oli tullut töistä kotiin lähdimme hänen siskonsa luo kylään. Tädin luota löytyi värikyniä, joilla Veera pyöritteli paperille hentoja kuvia. Hän myös kovasti järjesteli kynien paikkoja edestakaisin. Veera on oppinut ojentamaan tavaroita ja kun sanoo kiitos hän päästää irti, jonka jälkeen kylläkin ojentaa oman kätensä, että esine annettaisiin takaisin.
Illalla kun tulimme kotiin ja iltapalat oli syöty, pesut tehty ja saatu tyttö nukkumaan, soitin siskolleni ja puhuimme pitkän, kahden tunnin puhelun. Meillä oli tapana soitella pitkiä puheluita aiemminkin, mutta kiireiden vuoksi maraton-puheluille ei ole ollut samalla tavalla aikaa. Kahdeltatoista toivotimme puhelimessa toisillemme hyvää yötä ja menimme kumpikin "ajoissa" nukkumaan.

Lauantaina päivällä ystäväni tuli kylään ja tein meille pienimuotoisen brunssin. Keskustelunaiheet vaihtelivat taas laidasta laitaan - kuten yleensäkin. Minusta on mahtavaa, että on ystäviä, joiden kanssa voi puhua niin ilot kuin surutkin, heittää vitsiä ja pohdiskella syvällisesti. Aiheet saattavat vaihdella nopeastikin ja kumpikin on täydellä tunteella mukana siinä asiassa, mistä juuri sillä hetkellä puhutaan. Totisemmat keskustelunaiheet puhutaan sellaisinaan, mutta nopeasti toinen toisensa piristämänä molemmat saavat hymyn korville. Se on aitoa ystävyyttä!
Myöhemmin illasta toinen ystäväni tuli kahville ja juttelimme kolme tuntia kaikesta maan ja taivaan välillä. Voisi sanoa, että tämä on ollut aika terapeuttinen viikonloppu. On saanut jakaa omia tunteita, kuunnella ja tukea toisen ajatuksia, jutella kevyistä asioista ja nauraa hauskoille jutuille. Tämä viikonloppu on ollut todella hyvä ja onnistunut. Olo on kevyt ja rauhallinen. Tällaisista viikonlopuista minä pidän!

Nyt kun ollaan jo sunnuntain puolella niin voi sanoa, että tänään on tarkoitus nähdä vielä siskoja pitkästä aikaa. He ovat olleet viikon muualla ja ikävä on jo kova!
Mukavaa sunnuntaita kaikille :)

2 kommenttia:

 1. Ihastuttava lastenhuone! <3
  Tuo on kyllä niin tuttu tunnu, kun keräilee leluja paikoilleen ja tietää niiden kohta kuitenkin olevan huisin haisin. Mutta silti niiden haluaa olevan edes hetken omilla paikoillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Niimpä, edes hetkeksi on mukava saada lelut omille paikoilleen :D Yleensä vain uniajaksi silti :'D

   Poista