tiistai 15. marraskuuta 2016

Kiireisen äidin oma hetki // #YllätäÄiti

"Äidit juovat kahvin kylmänä ja syövät jäätelön lämpimänä, käyttävät rahansa lasten talvikenkiin ja kausivaatteisiin, siirtävät lasten harrastusmaksujen vuoksi omaa kampaamoaikaansa kuukausitolkulla ja muistavat aina varavaatteet, synttärilahjat, sisäliikuntavaatteet, mummon nimipäivät ja oikeankokoisten luistinten ostamisen ja teroittamisen. Kuka muistaa äitiä?"

Minun salainen ystäväni oli Minna, Kiljusten blogi:n takana kirjoitteleva neljän lapsen äiti. Emme tunne entuudestaan ja mietinkin pitkään, miten voisin Minnaa ilahduttaa. Hyvin nopeasti huomasin, kuinka aikaansaava ja lämminhenkinen ihminen on kyseessä. Arkeen sisältyy paljon tekemistä ja menemistä, kuten Minna humoristisesti kertoo yhdestä harrastuksestaan - lasten harrastuskuskina toimimisesta.

Yritin tutustua Minnaan parhaalla mahdollisella tavalla blogin välityksellä, jotta voisin ilahduttaa juuri häntä ja tarjota muista ihmisistä hyvin huolehtivalle ja välittävälle äidille täysin oman hetken. Minna on käsityöihminen, ja virkkaus ja neulominen ovat hänelle tärkeitä harrastuksia. Halusin ilahduttaa neulonnassa "oikealla tavalla". Huomasin, että Minna käyttää Seitsemän Veljestä -lankoja, jotenka päädyin kyseiseen merkkiin.  Hän nauttii silloin tällöin kasvohoidoista, joten päätin tuoda hänelle tuon luksuksen kotiin. Neuloessa ja kasvonaamion vaikutellessa syysiltaisin on mukava käpertyä viltin alle nauttimaan omasta ajasta, ja siksi laitoin pakettiin vielä mukaan oman huopaviltin.


Valokuvauksesta kiinnostuneelle Minnalle laitoin mukaan vielä pirteän kortin, jonne kirjoitin pienen runon, sekä viestin, miksi lähetin juuri kyseisen lahjan hänelle.

Minä sain paketin ihanalta Love beyond words -blogin Marialta. Kortissa luki mm. näin: "Halusin kerätä pakettiisi juuri nämä asiat, koska lukemani perusteella sinulle rakkaita asioita on sisustaminen, koira, ystävät, avomies sekä se tärkein, eli Veera".
Minulle tuli välittömästi tunne, että Maria on todella tutustunut minuun blogini kautta ja nähnyt vaivaa ilahduttaakseen sekä minua, että koko perhettäni. Paketissa oli mukana myös Rockylle herkkutikkuja, mutta ne menivät kaupaksi vastaanottajalleen ennen kuin kerkesin edes kuvaamaan.
Aivan ihana yllätys, kiitos!


Marraskuun ajan me Kaksplussan verkostobloggaajat yllättämme toisiamme pienillä lahjoilla. Kerää #YllätäÄiti-postauksista lahjaideat talteen ja yllätä sinäkin joku toinen äiti! Seuraa marraskuun postaussarjaamme myös Instagramissa #YllätäÄiti.

12 kommenttia: