maanantai 5. joulukuuta 2016

Blogi muuttuu kirjoittajan myötä

Otin muutama päivä sitten projektiksi käydä koko blogini läpi, ihan sieltä ensimmäisestä blogitekstistä lähtien. Oli mielenkiintoista lukea vanhoja kirjoituksia ja uudelleen läpikäydä silloisia ajatuksia raskaudesta, synnytyksestä sekä vauva-arjesta. Pistin myös merkille, että aiemmin kirjoittelin hyvin paljon avoimemmin omista asioistani. Alussa, kun blogiani lukivat vain muutamat tuttavat, oli rohkeutta kirjoittaa enemmän, avoimemmin sekä rehellisemmin. Kirjoitin sen enempää miettimättä asiasta kuin asiasta ja juuri niin, kuin minusta tuntui. Omia mielipiteitä ei tarvinnut jyrkästi perustella tai jokaiseen väliin todeta, että tämä on vain minun mielipiteeni. Jaon myös kasvokuvia tytöstä, jota rupesin jälkeenpäin miettimään tarkemmin. Teinkin nyt suuren rajauksen blogin aiempiin kirjoituksiin ja piilotin suurimman osan. Eli, kun arkisto -sivupalkki näyttää todella vajaalta, syy löytyy tästä.


Lähiaikoina minulla on ollut pienimuotoinen blogikriisi. Oma aika on rajallista ja näinä päivinä myös hyvin vähäistä. Kirjoittamisen intoa olisi, mutta olen hukassa. En enää tiedä mistä kirjoittaa. Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tyttö kasvaa, sitä enemmän haluan pitää hänet "poissa" blogista. Perhe-elämään, äitiyteen ja lapsiin liittyvistä asioista haluan edelleen kirjoittaa, mutta suoranaisesti tytön asioista en enää luultavasti kirjoita. Lastenmuoti ja sisustaminen ovat niitä omia kiinnostuksen kohteita ja ne tulevat edelleen näkymään (tai siis, näkymään aiempaa enemmän) blogissa. Niihin voisin alkaa panostamaan tosissaan. 

Nyt kaipaisinkin teidän mielipiteitänne: Mitä haluaisitte lukea? Mikä teitä kiinnostaa? Vai lähteekö koko kiinnostus blogia kohtaan pois rajauksen myötä?

6 kommenttia:

 1. Mulla samoja fiiliksiä blogin suhteen! Enää ei tunnu niin luontevalta kertoa kaikkea mahdollista lapsen elämästä. Jotenkin pienemmän blogin ja vauvan kanssa se oli helpompaa. Mä tykkään lukea diy-juttuja, kaiken maailman vinkkejä, sisustuksesta ja vaatteista. 👌🏻😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä haluaa pitää oman lapsen asiat vain itsellään, ja tuntuu väärältä kirjoittaa niistä julkisesti. Samoja kiinnostuksen kohteita täällä myös, ehkä siis alan enemmän panostamaan niihin! :)

   Poista
 2. Huomaan samaa... ei tule enää kirjoitettua pahemmin neuvolakäynneistä yms. Tietysti on ne asiat jotka kiinnostavat ja minulta kysytään miten esim puheen kehitys. :)
  Kuvia Oliverista laitan mutta en tietenkin mitään noloja ja käyn kuvat läpi hyvin ennen julkaisua. :)

  Tietysti kiinnostaa lukea sisustusjuttuja ja vaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä ihania kuvia Oliverista :)! Ja on kiva, et blogista löytää myös asioita kehityksestä ym. mut itellä myös ne "liian henkilökohtaiset" asiat jää pois :)

   Poista
 3. Täysin ymmärrettävää, että haluat pitää henkilökohtaiset asiat poissa blogista. Mun mielestä ois kiva jatkossa kuulla sun ajatuksia elämästä esim. siitä miten äitiyden ja omien haaveiden sekä unelmien eteen työskentelyn pystyy yhdistämään. :) Lisäksi kaikki sisustus ja vapaa-ajan jutut kiinnostaa myös! Ja nyt kun vuosi kohta vaihtuu, niin olisi kiva kuulla mitä odotat tulevalta vuodelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita, kiitos Nella! Kaikki sellaisia aiheita, joista olisi kiva kirjoittaa - täytyykin laittaa toteutukseen :)

   Poista