keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Musiikistako harrastus?

Jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa meillä on edessä jonkin harrastuksen aloittaminen tytön kanssa. Ei sillä, että se oli pakollista tai, että "niin kuuluisi tehdä", vaan ihan muuten vain. Mietin jo äitiyslomalla, että olisimme aloittaneet muskarin tai jonkun äiti-lapsi -toiminnan, mutta ei sitä ikinä sitten tullut aloitettua. Olemme puhuneet kyllä, että jokin harrastus olisi kiva olla ja tottakai kun tyttö kasvaa niin hän saa itse omien mieltymystensä mukaan katsoa, mikä tuntuisi omalta jutulta. Nyt kuitenkin tässä vaiheessa, kun ikää on vasta noin puolitoista vuotta, harrastustoiminnan aloittamisen ensiaskel tulee vanhemmilta.


Selkeitä kiinnostuksen kohteita tytöllä on, ja niistä vahvasti yksi on musiikki. Musiikin kuuntelu, tanssiminen ja soittaminen - ne ovat nyt ihan in! Olen kyllä todella iloinen, jos kiinnostus musiikkia kohtaan säilyy yhtä vahvasti, kuin mitä se tässä vaiheessa on. Itselleni musiikki harrastuksena on ollut aina jollain tapaa läsnä ja en pistäisi yhtään pahakseni, jos se jatkuisi sitä myös tytön kanssa edelleen. Salaa saa toivoa, eikö niin?

Kiinnostaisi tietää, millä perustein te olette aloittaneet lapsillanne tietyn harrastuksen? Minkä ikäisiä he ovat olleet ja kuinka vahvasti omat kiinnostuksen kohteet ovat vaikuttaneet tietyn harrastustoiminnan aloittamiseen?

4 kommenttia:

 1. Meillä poika aloitti muskarin 4 kk iässä yhdessä isänsä kanssa. Kohta vuosi harrastusta takana ja molemmat tykkäävät. Näin isä ja poika saavat yhteistä tekemistä. Lisäksi molemmat pitävät musiikista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyy yhteinen mielenkiinnonkohde ja sitä kautta harrastus myös! :)

   Poista
 2. Mun anoppi ilmoitti että meidän neiti aloittaa baletin. Jos tämä toteutuu, niin kyllä ehdottomasti kannatan! Baletti lajina on koko kropan hallinnan kannalta aivan paras vaihtoehto, näin alkuun ja saahan sitä sitten lajia vaihtaa vaikka uintiin tai lumilautailuun jos niikseen sattuu 😊 mie puollan myös pienenä aloitettuja harrastuksia ja sama juttu se on musiikissa. Kannattaa valita joku yleinen soitin jonka oppiminen tukee minkä tahansa muun soittimen oppimista, yleensä se taitaa olla piano. Ja jälleen jos isompana haluaa vaihtaa soitinta niin kaikkea pitää kokeilla! Toki niissä rajoissa kun mahdollista mutta kuitenkin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baletti kuulostaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta! Oon kans samoilla linjoilla siitä, että saa kokeilla ja etsiä sitä "omaa juttua" ja tehdä sitä mistä itse pitää! :)
   Täytyisi etsiä joku musiikkikerho tai vastaava täältä meiltäpäin!

   Poista