perjantai 9. joulukuuta 2016

Stressitön joulu


Kiljusten blogin Minna heitti haasteen, kuinka viettää stressitön joulu. Joulun on tarkoitus olla rentouttava juhlapyhä, jolloin saa nauttia läheisten seurasta, syödä liikaa ja viettää vaikka koko päivä yöpuvussa. Joulun ei kuuluisi aiheuttaa stressiä, päinvastoin. On kuitenkin hyvin yleistä, että viimeistään joulukuun alkaessa lista hoidettavista asioista kasvaa kilometrin mittaiseksi ja päivä päivältä lähempänä aattoa paniikki nostaa päätään.


Kuinka viettää stressitön joulu?

To do -lista
On hyvä kirjata itselle ylös selkeästi, mitä kaikkia asioita on hoidettavana ennen joulua. Joulukorttien lähetys, lahjojen osto, siivous, kauppareissu... Merkkaa myös ylös, milloin kyseiset asiat hoidat. Ainakin tällaiselle kalenteririippuvaiselle ja pikkutarkalle ihmiselle asioiden aikatauluttaminen helpottaa "taakkaa" ja vähentää stressiä. Jos mahdollista, jaa to do -listan hommat muiden kanssa - näin pääset itse myös helpommalla.
 
Älä kuormita itseäsi
Älä ylikuormita itseäsi asioilla ja ylimääräisillä stressin aiheuttajilla. Älä lupaudu hoitamaan enemmän asioita, kuin mihin oma energiasi riittää. Älä sovi kaikkia mahdollisia kyläilyjä samalle päivälle vaan yritä pitää "aikataulu" rentona. 
 
Tee asioita, joista pidät
Vietä railakkaat pikkujoulut tai rentouttava glögi-ilta ystävien kanssa. Käy saunassa, kävelyllä, kuuntele joululauluja, leivo pipareita - mikä saa sinut rentoutumaan.

Nauti
Vietä aikaa läheistesi kanssa ja nauti heidän seurastaan. Unohda pienet, merkityksettömät asiat ja ole läsnä. Ota kaikki ilo irti yhteisestä ajasta perheen kanssa.

Loppujen lopuksi joulussa tärkeintä on nimenomaan yhteinen aika tärkeiden ihmisten kanssa, kaikki muu on toissijaista. Stressitöntä joulunodotusta kaikille!<3

2 kommenttia:

  1. Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen! Tuo to do-lista ja muistutus olla kuormittamatta itseään liikaa kuulostaa reseptiltä täydelliseen jouluun. Minulla on jäänyt tuo to do-lista tekemättä tänä vuonna. Jonkinlainen viime hetken paniikki tästä vielä ehkä syntyy... Toisaalta viimeiset kolme viikkoa olen ollut kipeä. Nyt kun tauti alkaa parantua jaksaa taas tarttua toimeen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaista paranemista sinne ja ihanaa joulunodotusta! :)

      Poista