maanantai 16. tammikuuta 2017

Aforismien kantava voima

Melkein vuosi sitten tein postauksen, jossa oli aforismeja elämästä. Sama linja on jatkunut edelleen ja uusi, vuoden 2017 kalenterikin on täyttynyt eri aforismeista, joita olen löytänyt ja kokenut jollakin tapaa merkittäviksi. Minut hyvin tuntevat siskoni antoivat joululahjaksi aforismikirjan, jossa on jokaiselle päivälle oma mietelause. Jokaisen aamun perinteeksi onkin muodostunut uuden sivun avaaminen ja sen sisältämän tekstin pohdinta.
Jaan säännöllisin väliajoin myös Instagramiin mielenkiintoisia aforismeja, tai sitten vain positiivisen viestin omaavia sanoja. Ajatuksia aamuun -kirjassa on ollut jo tähän mennessä todella paljon motivoivia mietelauseita, ja joskus ne voivat olla ihan vain yksinkertaisia lausahduksiakin.

"Kolmessa päivässä on aina kaksi, joihin ei voi vaikuttaa: eilinen ja huominen. 
Vain tätä päivää voi muuttaa."

"Varmin tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se itse."

"Kun saat uusia ystäviä, pidä kiinni myös vanhoista: uudet ovat hopeaa, vanhat kultaa.
Ainoa keino saada itselleen ystäviä on se, että on itse ystävä." 

Vaikka en tehnyt virallista uuden vuoden lupausta päätin silti, että vuosi 2017 tulee olemaan positiivinen vuosi. Vuosi, jolloin pidän hyvää huolta sekä itsestäni, että perheestäni, panostan asioihin, joihin todella haluan panostaa ja toimin niin, että koen eläväni hyvää elämää. Niinhän se pitäisi aina ollakin, eikö vain?
Minulla on Pinterestissä oma kansio, jossa on paljon erilaisia eri aihealueisiin liittyviä aforismeja. Paras aforismi on mielestäni sellainen, joka on yksinkertainen, mutta saa aikaan paljon kysymyksiä sekä toivottavasti myös vastauksia. Sellainen, joka jää kummittelemaan mieleen ja saa pohtimaan, miten sen voi yhdistää omaan elämäänsä. Sellainen, joka herättää tunteita. Hyvä aforismi on joko todella henkilökohtainen tai sellainen, jonka haluat jakaa muille - tuodaksesi heille tiettyjä tunteita.
Toiset saattavat pitää sinisilmäisenä ajattelutapana, mutta minä uskon, että kaikilla asioilla on tarkoitus ja kaikelle on syynsä. Uskon myös osittain kohtaloon sekä siihen, että asioilla on tapana järjestyä - aina. Varmasti näiden vuoksi uskon myös niin vahvana aforismeihin sekä niistä tulevaan voimaan.

"Being a mother is learning about strengths you didn't know you had,
and dealing with fears you didn't know existed."

"When you talk, you are only repeating what you already know.
But if you listen, you may learn something new."

Onko siellä muita, jotka ovat yhtä kiinnostuneita aforismeista? Kiinnostuneena luen myös teidän suosikkejanne, jos haluatte niitä jakaa!

4 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen on erityisen viisaasti sanottu. Ja hyvät ovat sinun uuden vuoden lupauksesikin! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä :) Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin Minna!

   Poista
 2. Varsinkin tuo ystävä-aforismi on todella hyvä! :)

  VastaaPoista