tiistai 31. tammikuuta 2017

Kuin peiliin katsoisi

Tyttö muistuttaa ulkoisesti hyvin vahvasti meitä molempia vanhempiaan. Hymy ja vaalea pellavapää on isältä, silmät ja tietyt ilmeet äidiltä. Mielipiteet siitä, kummalta tyttö näyttää enemmän on vaihdellut jatkuvasti. Tasaisesti molempia ja hyvä niin.

Tänään kun taas kerran oli pientä uhma-tuhmaa ilmassa, hämmästelin mielessäni sitä, kuinka rankkaa puolitoistavuotiaan elämä voikaan olla. En ihan ymmärtänyt, enkä keksinyt syytä kaikille mielenilmauksille. Kuitenkin mielessäni hiukan naurahdin, kun tajusin, että hänen luonne on hyvin paljon peilattavissa omaani. Temperamenttisuus, voi temperamenttisuus. Vaikka olen (osaan olla tarvittaessa) pitkäjänteinen sekä kärsivällinen, välillä vaan ei hermot kestä - ei yhtään. Samaa näen tyttäressäni. Sitkeästi hän aina yrittää ja touhuaa, mutta jos jokin ei suju niin sen kyllä nopeasti kuulee.
Uhman selkeästi nostaessa päätään, olen yrittänyt pysyä kärsivällisenä, jopa loistavana tilanteen ratkaisijana ilman pienintäkään tuohtumista asialle. Tosiasia on kuitenkin se, että kun kaksi hyvin temperamenttista luonnetta lyödään yhteen on molemminpuolinen turhautuminen aika todennäköistä. Se temperamentti. Neuvolassa hoitaja sanoi; "hyvä, luonnetta pitääkin olla". Niinhän se on.

Ehkä tästä eteenpäin kun en tasan ymmärrä, mistä tytön kenkä puristaa, istahdan rauhassa alas ja mietin, kuinka itseni kanssa toimisin. Ymmärtäisinköhän paremmin? Jatkossa en taidakaan enää kommentoida neidin temperamenttisuudesta yhtään mitään. Ne on ne geenit, ole hyvä.

2 kommenttia:

  1. Meillä on myös lapset tulleet selkeästi äitiinsä. Samanlaista lyhytpinnaisuutta havaittavissa. No, ehkä se vielä tässä uhma- ja taaperoitumisvaiheessa molemmilla korostuu ja heistä tulee kuitenkin tosi pitkäjänteisiä ja lehmänhermoisia kuten isänsä 😇😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla, että tämä taaperovaihe tuo sen selkeämmin esiin. Tosin, meillä neiti on ollut vauvasta saakka hyvin temperamenttinen tapaus 😅 Noh, katsotaan kuinka meidän kummankin käy 😁

      Poista