maanantai 7. elokuuta 2017

Ensimmäinen hiustenleikkuu

Olen yrittänyt pitkittää tämän asian tapahtumista mahdollisimman paljon. Olen laittanut pinnejä ja ponnareita ja kampaillut sivuun, mutta kun ei auta niin ei auta. Kaikki tapahtuu joskus ensimmäistä kertaa ja niin myös taaperon hiustenleikkuu. Ja sen oli pakko tapahtua.
Otsahiukset roikkuivat kokoajan silmillä, eikä ne pinnit ja ponnarit kauan meneväisen taaperon päässä pysyneet. Siispä äiti tarttui saksiin ja leikkasi tytön hiukset. Mutta vain otsahiukset. Mikäköhän siinä on niin suurta ja tunteellista, kun lapsen hiukset leikataan ensimmäisen kerran..? Kuvissa pöydällä näkyvät pienet, hennot ja vaaleat otsahiusten haituvat keräsin kasaan ja laitoin vauvakirjaan. Kyllä, laitoin karvoja tytön vauvakirjaan.
Taaperon otsahiusten leikkuu on suoritettava nopeasti ja varovasti. Taaperolla itsellään oli oma kampa kädessä ja samalla hän yritti kurkkia hiusten alta tukanleikkuuoperaatiota. Yllättävän hyvin tyttö kuitenkin sen parin minuutin ajan pysyi paikoillaan ja otsis saatiin suoraan.
Minkä ikäisinä teidän taaperoilta on leikattu hiukset ensimmäisen kerran?

4 kommenttia:

 1. Eino oli vajaa 3v, Onnin syntymän tienoilla ja Onni tais olla jotain 2-3v. :) Jännä miten se ilme muuttuu kun hiuksia lyhentää! Isoveljestä tuli ihan isoveljen näköinen silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä tekee paljon kun hiukset leikataan! Varmaan myös etenkin, jos tulee reippaasti lyhkäsempi malli, niin heti on "ison pojan" näköinen. :)

   Poista
 2. Me leikattiin jekun hiuksia jo keväällä ekan kerran, ehkä n. 9-10kk iässä, mut elpun hiuksiin ei ole saksilla kajottu vielä 🙈😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tytöllä on kyllä ihanat vaaleat pitkät hiukset 😍 Katotaan miten meidän käy, tuleeko otsiksesta tapa vai kasvatellaanko sitä :)

   Poista