lauantai 26. elokuuta 2017

Eroon tutista vähän vahingossa

Tyttö on ollut ahkera tutinkäyttäjä. Ilman sitä hän ei tahtonut nukahtaa ja päivisinkin mieluusti imeskeli tuttia. Neuvolassa sanottiin, että ei tarvitse kiirehtiä tutista vieroittamisen kanssa, sillä päiväkodin aloitus sekä turhan yömaidon juomisen lopettamisessa on jo muutosta yhdelle kertaa. Neiti siis heräili edelleen öisin pyytämään maitoa (pullosta) ja kesti kauan ennen kuin rauhottui, ellei maitoa saanut. Toki hän heräilee vieläkin öisin, mutta ei vaadi enää maitoa.

Puoliksi vahingossa olemmekin nyt päässeet eroon tutista ja olleet ilman sitä noin viikon ajan. Meillä oli jäljellä yksi tutti, sillä kaikki muut olivat yllättäen jotenkin mystisesti kadonneet. No tämä yksi ja ainoa jäljellä oleva tutti meni hukkaan. Se katosi autossa, tai niin luultiin, mutta myöhemmin selvisi, että se oli jäänyt tytön tädin luo. Iltaisin tyttö kyseli tutin perään ja hänelle kerrottiin, että tutti on hukassa (koska niin siis luultiin). Vieläkin välillä illalla nukkumaan mennessä hän saattaa pari kertaa kysyä tuttia, jolloin kerron, että tutti on tädin luona. Vastaus tuntuu kelpaavan, sillä hän jättää asian yleensä siihen. Ensin pohdimme pitäisikö käydä ostamassa uusi tutti, mutta ajattelimme, että no kokeillaan kuinka käy. Näin viikon tutittomuuden jälkeen ei olisi mitään järkeä käydä ostamassa uutta ja totuttaa tyttöä taas nukahtamaan sen avulla ja myöhemmässä vaiheessa aloittaa kaikkea alusta. Tämä kävi nyt hyvin näin.
Minkä ikäisenä teidän lapset ovat luopuneet tutista? Millä tavoin olette päässeet tutista eroon?

3 kommenttia:

 1. Esikoiselta leikattiin tutikumi irti, hetken ihmetteli rikkinäistä tutiaan ja sitten unohti tyhmän rikkinäisen vekottimen kokonaan :D tämä oli vuoden ikäisenä. Nyt sitten nuorimmaisen kanssa sama edessä, hänkin nyt vuoden :) tän äidin pitää vain hieman kerätä voimia ennen tuota koitosta, koska tuti on tytölle tosi tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tapaa neuvolassa myös ehdotettiin! Ilmeisesti kuitenkin hyvä ja toimiva keino. Ja omaan korvaan kuulostaa myös aika lempeältä konstilta lasta ajatellen, kun hän loppujen lopuksi itse tekee päätöksen luopua tutista!:) Tsemppiä tutittomuuden aloitukseen tytön kanssa!<3

   Poista
 2. Hei,

  löysimme blogisi netistä ja ajattelimme tiedustella onkohan teillä varastossa tai kaapissa lojumassa tarpeettomia tutteja tai tuttinauhoja ? Jos olisi vielä johonkin kaappiin jäänyt. Meillä kotona tehdään niistä reborn-nukeille sopivia :) otamme vastaan lahjoituksena. Mailia saa laittaa: lenfuuma (at) gmail.com

  t.Siiri ja Vesa

  VastaaPoista