tiistai 19. syyskuuta 2017

Kuukauden kehitys

Kuukausi sitten olin epävarma siitä, oliko päiväkodin aloitus oikea ratkaisu. Haikein mielin luovuin ajatuksesta pitää taapero kotona kolmivuotiaaseen. Viikon ajan hän jäi päiväkotiin aina hieman itkien, eikä suostunut itse kävelemään sisälle vaan sain aina kantaa hänet suoraan hoitajan syliin. Kotona hän puhuu jatkuvasti - siitä hetkestä kun aamulla avaa silmät aina siihen saakka kunnes illalla nukahtaa, eli taukoamatta. Päiväkodissa hän ei ollut puhunut mitään ensimmäiseen kolmeen viikkoon. Pienesti saattanut vastata kun jotain oli kysytty.

Nyt päiväkotiarkea on takana kuukausi. Kun päiväkodin portti aukeaa, tyttö juoksee sisälle. Hän laittaa itse tossut jalkaan ja näyttää mihin huoneeseen mennään. Kävelee suoraan muiden joukkoon ja tuskin huomaakaan äitiä enää sen jälkeen. Joskus saan pienen vilkaisun olan yli kun huutelen heipat ovelta.

Iltapäivällä vastassa on aina iloiset kasvot ja höpöttelevä tyttö. Pois lähteminen on aina oma operaationsa. Omin jaloin hän ei huoneesta poistu vaan vetää itsensä maahan x-asentoon, josta saan kantaa hänet omalle lokerikolleen pukemaan vaatteet ja pakkaamaan repun.

Kotimatkalla käydään aina läpi, mitä kaikkea päiväkodissa on tehty ja millainen päivä on ollut. Muutamien päiväkotikavereiden nimiä hän hokee paljon ja kaksi nukkevauvaakin on nimetty heidän mukaan.

Sen lisäksi, että päiväkodista on tullut tytölle todella mieluisa paikka, jonne on aina kiva mennä (ja josta on super-tylsää lähteä pois), huomaa kehitystä tapahtuneen myös muuten tytön reippaudessa ja sosiaalisuudessa. Hän on ollut aika arka uusien ja vanhempienkin tuttavuuksien kanssa (pois lukien läheiset sukulaiset), mutta nykyään rohkaistuu paljon helpommin juttelemaan ja leikkimään. Päiväkoti on siis tehnyt todella hyvää ja tuonut rohkeutta entuudestaan aralle taaperolle.

Miten muiden tänä syksynä aloittaneiden taaperoiden päiväkotiarki on lähtenyt sujumaan?

2 kommenttia:

  1. Haha just kirjoitin samasta aiheesta ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiva! :D En ole vielä kerennyt lukemaan, täytyykin käydä katsomassa!:)

      Poista