lauantai 30. joulukuuta 2017

Joulu

Joulu tuli ja meni yhtä nopeasti kuin joka vuosi. Puhelin ja tietokone olivat hyvin vähäisellä käytöllä aina aatosta Tapaninpäivään asti ja sen vuoksi myöskään blogi ei ole vielä pyhien jälkeen päivittynyt. Ja, no siksi, että en ole kerennyt enkä jaksanut istahtaa koneen ääreen keskittyäkseni kirjoittamaan - kiitos jokailtaisten nukahtamisongelmien.

Joka tapauksessa joulu oli ihanan rento ja perinteinen, vaikka nopeasti ohi olikin. Aatto aamuna teimme kotona riisipuuron ja tyttö sai avata muutaman lahjan, jotka tonttu oli yön aikana hänen huoneeseensa tuonut. Nykyään joulun ehdottomasti paras asia on seurata oman tyttären iloa ja riemua. Tänä vuonna se näkyi taas entistä selkeämmin ja moneen kertaan aaton aikana tyttö totesikin "kiitos joulu".
 
Päivällä menimme mummilaan, eli äitini luo, jossa syömme aina joululounaan ja jaamme lahjoja. Kuusen alla oli iso kasa paketteja (onhan meitäkin aikamoinen määrä) ja tyttö toimi tonttuna jakaen lahjat oikeille omistajilleen. Itse en ottanut paljon kuvia, vaan kameravastaavana toimi siskoni, enkä ole niitä kuvia vielä häneltä saanut. Kuvasaldo on siis aika suppea vielä toistaiseksi.

Kuten joka vuosi, joulupäivänä lähdimme aamulla ajelemaan pappalaan, eli isäni luo, jossa vietimme välipäiviä. Siellä avasimme vielä muutamat paketit, söimme jouluruokaa ja tietysti vietimme aikaa läheisten kanssa. Porissa oli paljon lunta, joten pääsimme kunnolla ulos nauttimaan talvisesta säästä ja molemmat, sekä tyttö, että koira ottivat siitä kaiken ilon irti.
Miten teillä vietettiin joulua? 

2 kommenttia: