perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulusisustus

Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa innostunut laittamaan joulua kotiin. Aiemmin joulu on näkynyt hyvin vähäisesti sisustuksessa, enintään yksien valojen muodossa. Luulen, että suurin syy joulusisustuksesta innostumiseen on taapero, jonka vuoksi haluaa luoda joulutunnelmaa myös kotiin. Olemme yhdessä ihastelleet jouluvaloja, sytytelleet kynttilöitä ja hankkineet myös tonttuja - kaiken kokoisia.
Oikeaa joulukuusta vielä tänä vuonna ei tule. Olohuone on suhteellisen ahdas ja luulen, että koira innostuisi myös kuusesta hieman liikaa. Ehkä ensi jouluna, jos vaikka asuisimme silloin isommassa asunnossa. Kuusta ollaan kyllä käyty ihailemassa mummilassa, jossa aattoa muutenkin aiomme viettää suureksi osin.

Ruokapöytään hankin jouluiset tabletit, sekä kynttelikön. Ikkunaa koristavat jouluvalot ja tytön omassa huoneessa majailee yksi ihan liian monesta ostetusta tontusta, jonka tyttö sai itse kaupasta valita. Joulukuusena toimii kimalteleva miniversio, joka myöskin sijoittui loppujen lopuksi tytön huoneeseen.
Isi teki tytölle oman tonttuoven, joka on tänä vuonna ilmeisesti aika yleinen hitti. Olen nähnyt paljon kuvia tonttuovista Instagramissa ja hairahdin sellaiseen täysin. Itse en ole mikään askartelumestari, mutta onneksi toinen vanhemmista osaa hoitaa sen puolen.
Kirjoitimme joulupukille kirjeen, joka jätettiin tonttuovelle odottamaan. Siitä sen oli tonttu vienyt eteenpäin ja tyttö oli aivan hämmästynyt, että mihin kirje katosi. 

Joulu on saanut aivan uuden merkityksen oman lapsen myötä. Sitä odottaa ihan eri tavalla ja itse huomaan odottavani sitä oman lapsen iloa ja riemua, joka kaikista pienistäkin asioista syntyy. Ja no, niistä lahjoista syntyvää riemua tietysti myös. Odotan myös sitä hetkeä, kun pääsemme yhdessä koristelemaan joulukuusta, sitten ensi jouluna. Jouluun valmistautumiseen on kuulunut kodin sisustamisen lisäksi myös jo hyvin pitkään soineet joululaulut, piparien ja torttujen leipominen ja paljon joulupukista ja tontuista puhuminen. Tänään vietämme vielä ystävien ja lasten kanssa pikkujouluja. Enää kaksi yötä jouluun! Ainiin, ja mulla alkoi myös loma<3

Miten joulu näkyy teidän kotienne sisutuksessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti