maanantai 12. helmikuuta 2018

Yksinkertainen ratkaisu nukkumaanmenoon

Mainitsin ohimennen viime postauksessa, että olemme edistyneet iltaisin nukkumaanmenon kanssa. Nukuttaminen ja nukahtaminen ei ole enää tuntien työ, vaan nykyään se tapahtuu huomattavasti helpommin ja nopeammin. Toki poikkeusiltoja on, mutta pääsääntöisesti tytön nukuttamiseen menee enää noin puolituntia aikaa, maksimissaan se tunti, joka sekin hyvin harvoin enää. Iltarutiinit ovat olleet samanlaiset ja niistä pidettiin entistä tarkemmin kiinni, kun illat alkoivat olemaan todella mahdottomia.

Nukahtamiseen löytyi yksinkertainen ratkaisu.

Tytöllä on paljon leluja ja pehmoja, mutta silti menimme kauppaan pehmoleluosastolle. Tyttö sai valita itselleen yhden pehmolelun. Puhuimme, että käymme hakemassa unikaverin, jonka kanssa mennään iltaisin nukkumaan. Hän valitsi Nalle Puh -hahmoista Ihaan. Hyvä valinta, itse olisin valinnut saman. Hänelle toistettiin monesti, että Ihaa on unikaveri, joka on mukana iltatoimissa ja kenen kanssa mennään illalla nukkumaan. Näin myös toimittiin. Ihaa on mukana iltarutiineissa; iltapalalla, hampaiden pesussa ja muissa iltatoimissa, jonka jälkeen mennään sänkyyn Ihaa kainalossa. Uskokaa tai älkää, tämä toimi. Ratkaisu oli näin pieni ja yksinkertainen.
Aiemmin unikaverina on ollut mikä lelu milloinkin ja mietin, käykö samoin nyt. Ihaa on kuitenkin päivisinkin tytön huoneessa ihan käytettävissä, mutta sitä hän ei ota päivisin leikkeihin kuin hyvin harvoin. Tyttö kutsuu itsekin pehmoa unikaveriksi ja tietää, että sitä se myös on ja sen kanssa nukutaan.

Vielä on matkaa siihen lopulliseen tavoitteeseen, eli tytön itsekseen nukahtamiseen, mutta nyt olen enemmän kuin tyytyväinen tähän tilanteeseen. Kuinka teillä nukutaan?

4 kommenttia:

 1. Kiva, että ootte saanut jonkun ratkaisun nukkumaan käymiseen.

  Itse kirjotin samasta aiheesta pari viikkoa sitten, enkä voisi olla onnellisempi, että ei mene enää 4 tuntia iltaisin.

  https://ourjourney-tanja.blogspot.fi/2018/02/kun-on-vaikea-saada-lapsi-nukkumaan.html?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävinkin jo silloin lukemassa ton sun postauksen ja ajattelin, että seuraava etappi vois olla noiden satujen kuuntelu!

   Ja niin huojentavaa, että vihdoin löyty helpotusta iltoihin. Oli kyllä aika uuvuttavia ja rankkoja nukutushetkiä ennen. Onneks teillä myös asia helpottunut!<3

   Poista
 2. Tosi hyvä idea ja kiva että illat sujuu paremmin :) Meillä nukutaan ihan hyvin, siis lapset nukkuu mutta äiti ei, joskus näinkin päin ;)

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä aika luksukselta :D Toivottavasti teillä pian äitikin alkaa nukkumaan hyvin!;)

   Poista