sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pelottavin aamuherätys

Lähes poikkeuksetta taapero herää aamuisin ennen minua ja herättää minut sen jälkeen. Välillä herään vaistomaisesti samaan aikaan kun tyttö. Aamut ovat aikaistuneet ja nousemme ylös yleensä siinä heti seitsemän jälkeen. 

Alkuviikosta koin kuitenkin kauheimman herätyksen, mitä vain voi olla. Kello 6:50 kuulin kun tyttö huuteli "äitiii, tule katsomaan". Pinkaisin ylös sängystä ja lähdin katsomaan mitä tyttö huuteli. Häntä ei kuitenkaan näkynyt missään ja eteiseen mennessäni huomasin etuoven olevan raollaan auki.

Salamana painelin ovelle. Avasin oven kokonaan auki ja siellä tyttö seisoi. Ulkona yöasussaan. Nostin hänet sisälle ja kävimme keskustelun (jota kaksivuotias ei toki ihan ymmärrä), että oveen ei mennä itse koskemaan, eikä ikinä saa lähteä yksin ulos.
Kuva Pixabay

Eteisessä on aina koira-aita, jonka tyttö oli itse siirtänyt pois. Hän myös oli saanut oven lukosta auki, jotenka pääsi itsekseen pihalle. Luojan kiitos hän huuteli ensin äidin katsomaan, jonka jälkeen vasta oli mennyt ulos. En halua edes kuvitella, mitä olisi voinut sattua, jos hän olisi touhunnut täysin itsekseen, eikä olisi herättänyt minua ensin. Hän ei siis onneksi lähtenyt mihinkään, seisoi vain ulkopuolella ja odotti, että tulin hakemaan sisälle.

Päätin kyllä siltä istumalta, että yhtäkään yötä en nuku ennen kuin oveen on asennettu kunnon turvalukko. Siispä samana päivänä sekä etu-, että takaoveen tuli tuplalukot, joihin taapero ei yletä ja tässä talossa uskaltaa taas nukkua.

Millaisia kauhuhetkiä teidän lapset ovat aiheuttaneet?

6 kommenttia:

 1. Hui kun tuli kylmät väreet kun ajattelen tota tilannetta! Mut kiitos tästä, koska nyt hoksasin että täytyy itsekin viritellä oviin jotain, kun neiti oppii ne avaamaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muutamat sydämenlyönnit jäi väliin siinä pienessä hetkessä kun tyttöä ei sisällä näkynytkään.. Mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin.
   Suosittelen kyllä turvavirityksiä oveen. Ei itsellänikään olisi käynyt edes pienessä mielessä, että tyttö keksii moista tuohon aikaan aamulla 😬

   Poista
 2. Just tästä syystä meilläkin on takalukossa ovi, mutta pojat osaa avata senki �� ja turvalukon 3vee hajotti �� pitää hankkia varmaan joku kunnon tuplalukitus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Teiän pitää keksii joku ihan superlukko, mitä ei saa lapset auki tai rikki :D!

   Poista
 3. Huh, kiitos muistutuksesta. Täytyy itsekkin katsoa meidän ulko-oven lukko nuorimmaisen varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa! Nää oli taas näitä asioita, joita ei etukäteen yhtään tajunnut miettiä...

   Poista