lauantai 17. maaliskuuta 2018

Taaperot - nuo arjen hauskuuttajat

Mitä vanhemmaksi tyttö kasvaa, sitä enemmän hänen luonteensa tulee esiin ja tietyt piirteet korostuvat. Hän on ihan mahtavaa juttuseuraa ja välillä taaperon letkautuksille saa nauraa vedet silmissä. Olen huomannut, että nuo pienet ihmiset matkivat aivan kaiken ja tallentavat kovalevylleen  kaiken kuulemansa.

He kysyvät, kertovat ja toistavat. Arjessa tulee tilanteita, jolloin ihmettelen, mistä ihmeestä tuo tyttö on tuonkin sanan oppinut, kunnes huomaan itseni käyttävät juuri näitä sanoja. Eivät ne aikuisen suusta sanottuna ole erikoisia tai herätä hilpeyttä, mutta kun tuollainen kohta 3-vuotias aivan yllättäen tokaisee "äiti, mitä plääneja sulla on" tai "meneekö äiti duuniin" on se aika hupaisaa.

Ikänsä mukaisesti taapero keksii silloin tällöin pieniä yllätyksiä, kuten piirtää oveen tai seinään, kaataa maidot lattialle tai pesee kylpyhuoneen vartalosaippualla. Myönnän toteavani näihin joskus itsekseni, että voi jeesus. Eräs päivä tyttö sitten kysyi minulta kirkkain silmin "äiti onko sinulla jeesus". Juu on.

Tytöllä on eno ja liuta tätejä, joista suurin osa on teini-ikäisiä. Heiltä hän on oppinut jos jonkin näköistä tärkeää taitoa, kuten dappaamisen (en edes tiedä miten se kirjoitetaan oikein) ja fistbumpin eli "klikkaamisen".


Joskus taapero kysyy kuulumisia sanoin minkä meininki ja lääkärin odotustilassa kysyessäni taaperolta mitä ostetaan kaupasta kailotti hän kovaan ääneen, että suklaata. Äidin tyttö. Koiralle hän tarjoaa joskus omia ruoanjämiään antaen ne jätkälle. Ja kun jokin juttu on tosi hauska, tyttö laittaa käden kasvoilleen ja toteaa nauran ei vitsiii. 

Neiti keksii omia tarinoita ja vastaa joihinkin kysymyksiin tahallaan väärin, koska se on hauskaa. Hän on oppinut heittämään huulta ja keksimään vitsejä ja hänestä huomaa kuinka kivaa on kun hänen keksityille jutuilleen nauraa.


Millaisia taaperoja teiltä löytyy? Onko huumorintaju tullut esiin jo näin nuorena?

*Pipo VAI-KO saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti