sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen ja pyhiin liittyviä ajatuksia

Viikko sitten rentouduttiin pitkän viikonlopun parissa pääsiäisen kunniaksi. Minulle on tärkeää, että tyttö saa nauttia näistä juhlapyhistä niihin kuuluvalla tavalla, vaikkakin virpominen jäi tänä vuonna välistä.

Puhuimme ystäväni kanssa siitä, kuinka tärkeää meille on tarjota lapsillemme niitä spesiaaleja asioita arjen keskelle, vaikka ne aikuiselle eivät niin erikoisilta tuntuisikaan. Itse olen saanut lapsena nauttia kaikista pyhistä täysillä ja myös materiaalisesti olemme kaikki sisarukset saaneet juhlia niitä päiviä. En tarkoita, että turhaa rihkamaa tarvitsisi kaksin käsin kotiin kantaa, mutta esimerkiksi pääsiäiseen kuuluu suklaamunat ja rairuoho, vappuun vappupallo jne.

Pääsiäisen kunniaksi tyttö sai valita kaupasta itselleen perinteisen puhallushyrrän mikälie ja muumihahmoista suosikki oli Pikku Myy, joka meille sitten kotiutui.
Päiväkodissa he olivat askarrelleet pääsiäiskoristeita ja istuttaneet rairuohoa. Tyttö ylpeänä esitteli luomustaan kaikille, jotka tulivat kylään ja kertoi innoissaan, että on sen itse päiväkodissa tehnyt. Myös pääsiäispupu oli käynyt kotona vierailulla ja neiti etsi innokkaasti pupun piilottamia suklaamunia. Voi sitä riemua kun ne löytyivät! 

Kuten joulun postauksessa jo sanoinkin, koen, että pyhät ovat saaneet uuden merkityksen lapsen saannin myötä. Niitä elää ihan eri tavalla oman lapsen kautta ja se ilo syntyy, kun huomaa lapsensa riemun. Saako teillä lapset perinteiset "juhlalelut", kuten vappupallon tai hyrrän vai koetteko niiden olevan täysin turhia? Mitä perinteitä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti