torstai 7. kesäkuuta 2018

Äitikirja -haaste

Tyylikkäästi vuoden äitinä en edes ole kirjoittanut äitienpäivästä joka oli vaan noin kuukausi sitten. Mutta kevyesti siihen liittyen vuorossa olisi äitikirja -haaste, jonka Tehtävänimikkeenä Laura laittoi liikkeelle (ennen äitienpäivää, kyseisen päivän kunniaksi, hups).

Kuinka monta lasta: Yksi lapsi
Minkä ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi: 21-vuotiaana
Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Onnellisia ja pelonsekaisia tunteita. Odotettu ilouutinen ja samalla hetkellä epätodellinen ja jännittynyt olo.
Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Mahtavaa, järkyttävää & ilokaasua.
Parasta äitiydessä: Oman lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen. Uusien asioiden oppiminen ja kokemusten jakaminen. Tyttären onnellisuus ja riemun hetket. Hänen huumorintaju ja vitsikkyys. Hellyydet ja rakkauden osoitukset. Voimakkaat halit ja märät pusut.
Pahinta äitiydessä: Varmaan yleisin vastaus, mutta väsymys. Se pahuksen väsymys, joka saa omat pahimmat puolet esiin ja hermot kireälle tahtomattaan.

Must have tavara, joka helpottaa äitiyttä: En vastaa puhelin, koska se on vastattu monesti ja liian totta. Tässä taloudessa helpottavia tekijöitä on mm. palapelit.
Must have tavara vauvavuodelle: Rintareppu
Paras arkiruoka: Ne kaikista perinteisimmät, kuten makaronilaatikko.
Olen hyvä äiti, koska: Olen rakastava ja läsnä. Pidän tietyistä säännöistä kiinni, mutta koen kuitenkin olevani reilu.
Parasta lapsiperheen arjessa: Yhteinen aika!
Pahinta lapsiperheen arjessa: Uhma. Ei lisättävää.

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Rehellisesti se, kuinka paljon niistä ihanista koti-illoista voi nauttia. Oma lapsi on mahtavaa seuraa!
Minun vinkkini äideille: Vaikka itse olenkin välillä jopa liian neuroottinen kaiken maailman asioiden kanssa, mitä lapseeni tulee niin silti neuvoni on ottaa rennosti! Äitiyteen kasvaa - sitä ei osaa etukäteen arvata mitä tuleman pitää tai millaista se vanhemmuus todella on. Älä kuuntele liikaa muiden faktoja asioihin vaan luota itseesi, kokeile ja hoida homma omalla tyylilläsi.
Minun mottoni arjessa: Huumori pelastaa ja baby wipes puhdistaa.
Kun lapsi menee illalla nukkumaan, minä: Lösähdän sohvalle ja selaan somen, hoidan työjuttuja tai kirjoitan blogia.

Linkkaa oma äitikirja-haasteesi kommenttiboksiin niin käyn lukemassa! 

2 kommenttia:

  1. Ihania vastauksia :) http://sangynalla.blogspot.com/2018/05/aitikirja-haaste.html

    VastaaPoista