lauantai 22. joulukuuta 2018

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Kauneimmat joululaulut ja joulukonsertti

Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka aamu aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua, annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin ja paljon muuta. Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!

Jouluun ja siihen valmistautumiseen liittyy tiettyjä perinteitä ja tapoja, joita tulee toistettua vuodesta toiseen. Osa perinteistä kumpuaa jo omasta lapsuudesta, toiset ovat muodostuneet vasta myöhemmällä ajalla. Omalla kohdallani jouluun valmistautumisen yksi ollennaisimpia asioita on musiikki. Joululaulujen soittolista pyörähtää käyntiin jo hyvissä ajoin, kuitenkin ihan viimeistään kuun vaihduttua joulukuuksi.
Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna kotona joululaulujen kuuntelun lisäksi tahdoin ehdottomasti mennä kirkkoon kuuntelemaan Kauneimpia joululauluja. Viime vuonna kävimme Kauneimpien joululaulujen lisäksi lasten omissa joululauluissa, mutta tänä vuonna en nähnyt mistään ilmoitusta lasten omasta tilaisuudesta. Tyttärestä on tullut kirkossa käymisen suuri fani, johtuen varmastikin siellä olevasta musiikillisesta puolesta ja hän välillä aina kyseleekin milloin mennään taas kirkkoon. Ei tarvinnut siis jännittää tälläkään kertaa, kuinka 3-vuotias jaksaa istua yli kaksi tuntia nätisti (olimme paikalla hyvissä ajoin, jo tuntia ennen joululaulujen alkamista).
Kauneimmat joululaulut on ehdottomasti perinne, jota haluan jatkaa tyttäreni kanssa ja pitää yllä vuodesta toiseen. Se on yksi tärkeistä tilaisuuksista jouluun valmistautumiseen liittyen.
Eilen kävin kuuntelemassa siskoni kuoron joulukonserttia Porvoon Tuomiokirkossa. Olen itse harrastanut kuoroa yli kolme vuotta ja nautin todella paljon kuoromusiikista. A capella -musiikin lisäksi kuoro esiintyi pianon, viulujen ja sellojen säestämänä.
Kurkkaa edellisestä luukusta Iloa, eloa! -blogin Lauran ajatuksia lasten kautta tulevasta joulutunnelmasta. Huomenna kalenteriluukku aukeaa Snow one like you -blogissa.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa joulufiilistelyä joulumusiikin siivittämänä! Minustakin kirkon kauneimmat joululaulut on ihan "must" ja tänä vuonna oli ensimmäinen kerta, kun ei koko perheenä päästy menemään ja se vähän harmittaa. Katsotaan jos joulupäivänä voidaan korjata tämä vääryys - tai sitten ensi vuonna paremmalla tuurilla. Tuntuu nämä vuodet vierivän niin, että vastahan sitä oli joulu ;)

  Kaunista joulun aikaa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä, tuo ihan mielettömän joulutunnelman! Harmi, että ette päässeet tällä kertaa koko perhe yhdessä. Toivottavasti teillä oli rauhaisa ja onnistunut joulu<3

   Poista