tiistai 31. lokakuuta 2017

Berliini // Osa 3

Meidän reissu oli voisiko sanoa aika historia-painotteinen poislukien shoppailut kun miettii kaikkia aktiviteettejamme. Toisena päivänä (lauantaina) lähdimme heti aamusta liikkeelle ja ensimmäisenä kävimme Holocaust-muistomerkillä. Kahden hehtaarin alueelle on asetettuna yli 2700 betonista muistomerkkiä ja paikalla kiersi kokoajan useampi vartija.


Samana päivänä kävimme Banksyn taidegalleriassa, joka sijaitsi aivan muistomerkin vieressä. Banksy on anonyymi taiteilija, joka tekee hyvinkin vahvoja poliittisia sekä humoristisia graffititeoksia ja maalauksia. Itse en ollut aiemmin hänestä edes kuullut, mutta vierailu galleriassa oli kyllä kiinnostava kokemus!


Historia-painotteiseen matkaamme kuului myös sunnuntainen vierailu DDR-museossa. DDR-museo antaa vierailijoille kokemuksen siitä, millaista elämä oli kahtia jaetun Saksan itäpuolella sekä palan elämästä sosialismin alla. Museossa pääsee katsomaan ja kokeilemaan kaikkea. Siellä pyörivät DDR-dokumentit, voi kuunnella nauhotuksia, istahtaa kuulusteluhuoneeseen ja tutkia kaikkea mitä näkee. Me otimme kyllä kaiken irti museovierailusta ja kokeilimme jokaista esinettä, kuuntelimme kaikista kuulokkeista ja katsoimme pätkän dokumenttia. DDR-museo oli todellinen aikamatka ja hyvin mielenkiintoinen.
Jos olette käymässä Berliinissä, suosittelen ehdottomasti vierailemaan tuolla museossa!

Aiemmat reissupostaukset löydät täältä (osa 1) ja täältä (osa 2).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti