sunnuntai 13. elokuuta 2017

Päiväkodin aloitus ja sinne tarvittavat hankinnat

Meillä on suuret muutokset edessä kun tyttö aloittaa huomenna päiväkodin. Saimme hänelle paikan todella kivasta päiväkodista ja ihan läheltä kotia, joten päätimme ottaa paikan vastaan. Tyttö aloittaa päiväkodin kevyesti, eli hän käy siellä enintään 20 tuntia viikossa. Itselläni kun on osa-aikainen työ, ei ole järkeä pitää häntä vielä täyttä aikaa päiväkodissa. Tarvittaessa viikkotuntimäärän pystyy helposti muuttamaan kokoaikaiseen, jos itselläni työmäärä muuttuu.

Kävimme viime torsaina tytön kanssa yhdessä tutustumassa päiväkotiin parin tunnin ajan. Omaan tapaansa hän oli hyvin ujo aluksi ja kiinni minussa, mutta pikku hiljaa lämpeni leikkimään muiden lasten kanssa. Ulkoiluhetkenä hän oli jo ihan rennosti mukana touhuissa.

Perjantaina hän oli tutustumassa yksin 2,5 tuntia. Menimme yhdessä sisälle, vaihdoin tytölle sisätossut jalkaan, sanoin heipat ja annoin itkevän taaperon tarhatädin syliin. Se oli aika raastavaa, mutta nopea lähtö oli kuulemma se paras tapa, sanoi hoitaja. Päivä tytöllä oli kuitenkin mennyt hyvin pienen alkutihrustuksen jälkeen. Tyttöä kotiin hakiessani hän lähti nauraen juoksemaan karkuun pitkin päiväkodin käytäviä. Eli ilmeisesti hän oli sopeutunut sinne todella hyvin. Viikonlopun ajan ollaan juteltu, että maanantaina mennään taas päiväkotiin ja hän on kyllä ihan innoissaan sinne menossa. Saa nähdä kuinka helposti sitten jää sinne yksin kun sen aika taas on.
Mitä päiväkodissa tarvitsee?
Päiväkotiin ei tarvitse raahata hirveästi tavaraa mukaan, toisin kuin itse kuvittelin. Tärkeimmät hankinnat ovat varmasti reppu, sisätossut, vaipat, ulkovaatteet (välikausi-/talvivaatteet), kuravaatteet ja kunnon ulkoilukengät. Myös oman lelun saa ottaa mukaan, jos tahtoo. Kaikki muu meiltä löytyy jo, paitsi tulevalle talvelle varusteet. Nyt ollaan siinä iässä, että lähestulkoon mitkään aiemman talven vaatteet eivät mahdu päälle, joten kaikki täytyy ostaa uudelleen. Myös uudet ulkoilukengät voisi ostaa, on sitten erikseen päiväkotikengät ja vapaa-ajan kengät. Kuravaatteet hankittiin nyt viikonloppuna.

Onko teillä alkanut jo päiväkoti? Lähdetäänkö teiltä kenties myös ensimmäistä kertaa päiväkotielämään?

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä päiväkodin aloitukseen! Nopeesti nää lapset yleensä sopeutuu ja vanhemmille se on yleensä pahempi paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin on lähtenyt käyntiin, vaikka hieman itkuisena tyttö onkin sinne jäänyt, mutta todella nopeasti kuulemma aina lähtenyt touhuihin mukaan!:)

   Poista
 2. tsemppiä! meiltäkin puuttuu toppavaatteet, mut onneksi niiden kanssa ei ole kiire :D ja tietty isompi reppu voisi olla myös ihan jees, mutta mennään nyt vielä näillä mitä on jo kotona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaan riittää kun toppavaatteet hankkii ens vappuun mennessä, hah :D

   Poista